Zelfs in overtal weet Sliedrecht weer niet te winnen

door Joop Hartog
NUMANSDORP/SLIEDRECHT – Binnen een kwartier met 0-2 leiden, vervolgens een uur lang tegen tien man spelen en op de valreep toch noch verliezen met 3-2. Een ongelofelijk verhaal dat zich zaterdag 28 oktober 2023 afspeelde in Numansdorp, waar Sliedrecht te gast was tegen de nummer zes van de ranglijst N.S.V.V.

Bradley de la Croix (nr.18) vocht vele robbertjes uit met aanvoerder Mitchel Louwerens. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

De start leek zo veelbelovend. Sliedrecht zette de tegenstander vol onder druk waarbij direct al een aantal kansen ontstonden, zoals in de derde minuut toen Nordin el Hassani vrij voor de keeper over schoot. Na tien minuten kon Benjamin Meijdam de score openen toen de NSVV-goalie aarzelde me\et uitlopen en Meijdam eenvoudig kon scoren (0-1). Toen Aaron Bashir na een kwartiertje spelen alleen op doel afging en werd gevloerd, bleef de rode kaart uit voor de overtreder en kreeg Sliedrecht alleen maar een vrije trap buiten het 16-meter gebied. Opnieuw Benjamin Meijdam liet zich gelden en krulde de vrije trap keurig binnen (0-2).

Tegen tien man
Gesteund door de straffe wind in de rug bleef Sliedrecht de tegenstander bestoken, maar een ongelukkig moment in de verdediging zorgde halverwege de eerste helft voor 1-2 door Sander Backs. Na een half uur spelen kreeg Kjetil Mol zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon vertrekken. Een meevaller voor Sliedrecht, want met een kleine voorsprong en nog een vol uur tegen tien man spelen zou toch punten moeten opleveren.

Hechte defensie
Maar niets was minder waar, want na de pauze egaliseerden de gastheren al snel de stand naar 2-2 toen Sjoerd Hofstee na onnodig balverlies van Sliedrecht op het middenveld kon scoren (2-2). NSVV speelde het spel slim, met veel mensen op eigen helft Sliedrecht laten stuklopen op een hechte defensie en via snelle tegenstoten proberen gevaarlijk te worden. Ruim een half uur duurde het offensief van Sliedrecht, maar de zuiverheid in de aanvallen ontbrak steeds en de combinaties liepen steeds stuk op de stugge verdediging.

Eerste balcontact
Er waren nog wel enkele kansjes, maar echt dicht bij een derde treffer is Sliedrecht niet gekomen. Een slimme wissel van NSVV vijf minuten voor tijd, toen er een aanvaller bij kwam die direct naar de frontlinie werd gestuurd en de Sliedrechtse verdediging bij zijn eerste balcontact het nakijken gaf (3-2). Een onmachtig Sliedrecht dat ondanks het ontbreken van enkele vaste basisspelers, goed startte maar te veel moeite had om met voldoende zuiverheid aanvallen op te zetten. Zaterdag 4 november 2023 speelt Sliedrecht een thuiswedstrijd tegen Sparta (av) uit Rotterdam, aanvang 14.30 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld