Zeevishandel ’t Zalmhuisje vindt nieuwe haring voortreffelijk en smaakvol

SLIEDRECHT – Duizenden haringen liggen klaar voor de klant. De nieuwe haring is vanaf woensdag 12 juni 2019 te koop bij zeevishandel ’t Zalmhuisje aan Burgemeester Winklerplein 41. 

Dave Braak maakt hier tientallen nieuwe haringen schoon die al door een klant zijn besteld. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Van Hollandse Nieuwe kan je eigenlijk niet meer spreken. “De vis is gevangen in de Deense wateren. Een haring heeft geen paspoort en zwemt overal, dus het zou best kunnen dat deze haringen uit de Noordzee komen. Nederland heeft op een enkele visser na geen haringvloot meer”, zegt eigenaar Dave Braak van zeevishandel ’t Zalmhuisje. De viszaak is al vele jaren in de familie. 

Tekst gaat onder tweet verder.

Smaakvol
Braak noemt de nieuwe haring voortreffelijk. “Perfect is een groot woord, want ik denk dat de nieuwe haring over enkele weken nog wat vetter is. Maar dat komt in de komende weken wel. Hij is in ieder geval voortreffelijk en smaakvol.” Voor wie de haring zich wil laten smaken, zou langs kunnen gaan. Braak: “Het is in ieder geval een mooi vaderdagcadeau en anders is dat wel de viscadeaubon!”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld