Japans restaurant Oishi Fusion

Buitenspeeldag vanwege slecht weer naar sporthal De Lockhorst

SLIEDRECHT – Kinderen moeten verplicht gymschoenen meenemen woensdag 12 juni 2019, want de Nationale Buitenspeeldag wordt vanwege het slechte weer verplaatst naar sporthal De Lockhorst. Dat maakt de organisatie Samen voor Sliedrecht bekend. Het programma blijft grotendeels verder hetzelfde.

Ieder jaar genieten vele honderden kinderen van de activiteiten op Nationale Buitenspeeldag, die dus vanwege het slechte weer wordt verplaatst naar sporthal De Lockhorst. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Om 12.00 uur begint een picknick in de sporthal aan Sportlaan 1. Neem je lunch mee! Om 13.00 uur is er een officiële opening door wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sport samen met motorcrosser Lotte van Drunen. De dag duurt tot 16.30 uur.

Uitleven
Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) organiseert de dag samen met ‘Samen voor Sliedrecht’ en tal van vrijwilligers een middag vol met activiteiten, zodat zoveel mogelijk kinderen onbezorgd kunnen spelen. “Het doel van deze middag is om te bewegen en lekker buiten te zijn, want buitenspelen is gezond en leuk. Ook kun je spuiten met een echte brandslang bij de brandweerwagen, zijn er sport- en spelactiviteiten en kun je jezelf uitleven op meerdere springkussens. Papa’s en mama’s mogen er uiteraard bij zijn om overal foto’s van te maken”, vertelt jongerenwerker Michael Groen van SOJS, “Heb je de leeftijd dat je nog niet alleen kan komen, dan raden we aan om iemand mee te nemen die op je kan letten. Wij staan wel bij onderdelen te kijken en te helpen, maar kunnen niet op de kinderen persoonlijk letten. Niet bekend is of onderdelen nu niet doorgaan, zoals spuiten met water bij de brandweerwagen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld