Oishi Fusion
VeiligGoed

Zangclub Expressif brengt sfeervolle winterzangavond in R.K. Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In een van de kleinste kerken van Sliedrecht – de Rooms Katholieke Kerk ‘O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand’ – aan de Stationsweg werd dinsdagavond 10 december 2019 een Winterconcert verzorgd door Zangclub Expressif uit Hardinxveld-Giessendam. Naast een aantal evergreens werden uiteraard ook een aantal Kerstliederen gezongen.

De intieme sfeer van de relatief kleine kerk stond ook dit jaar weer garant voor een sfeervol samenzijn. De ruim 120 bezoekers – die zelfs op de trap naar het balkon zaten – genoten van een zorgvuldig samengesteld programma. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De zangavond werd geopend door Martha Otter, die ook alle gezongen nummers op ‘expressieve’ wijze introduceerde. Het uit ongeveer 35 dames bestaande koor werd begeleid door dirigente Marlous Smit Jr. Zij verzorgde tevens de muzikale begeleiding op digitale piano. Met af en toe een kwinkslag tussendoor liet zij de zangkwaliteit van het koor tot uiting komen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Witte wonderland
Voor de pauze zong het koor onder andere ‘Sing, sing, sing’, ‘Mister Sandman’ en ‘The Glory of Love’. Er was ook ruimte ingedeeld voor samenzang. Bijzonder was het van origine Engelstalige nummer ‘Winter Wonderland’, dat tijdens dit concert in de Nederlandse vertaling – ‘Het witte wonderland’ – werd gezongen. Na de pauze met koffie, thee, koek en chocolade kerstkransjes, werd het programma voortgezet. Herkenbare Kerstliederen, zoals ‘Midden in de winternacht’ en ‘Stille Nacht’ maakten het programma compleet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld