Yorick de Groot stap dichter bij Jeugd Olympische Spelen 

SLIEDRECHT – Sliedrecht Sport Heren 1-speler Yorick de Groot won dit weekend met teammaatje Noah Aerts het Olympisch kwalificatietoernooi beachvolleybal in Hongarije. Daarmee plaatsten ze zich voor de volgende kwalificatieronde, die volgend jaar zomer worden gespeeld. Dat is de laatste horde voor de Jeugd Olympische Spelen, die van 6 tot en met 18 oktober 2018 wordt gehouden in Buenos Aires.

Sliedrechter Yorick de Groot (r) en Goudenaar Noah Aerts tijdens het beachvolleybaltoernooi in Hongarije (Foto uit privé collectie)

Zaterdag 15 juli 2017 werden volgens Sliedrecht Sport de eerste twee wedstrijden, tegen Servië en Bosnië Herzegovina, eenvoudig met 2-0 gewonnen. De derde wedstrijd, tegen Polen, leverde volgens de vereniging meer spanning op. De eerste set ging naar de tegenstander, de tweede naar Nederland en in de derde set bleef het tot 14-14 gelijk op gaan. Uiteindelijk trokken Sliedrechter De Groot en Goudanaar Aerts met 16-14 aan het langste eind. “De finale zondag 16 juli 2017 tegen Hongarije werd weer soeverein gewonnen: 21-13 en 21-16”, aldus de club. 

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld