Wethouder ziet volop kansen voor bedrijfsleven

SLIEDRECHT – Voor het eind van dit jaar verwacht wethouder Len van Rekom (VVD) van o.a. Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid de komst van de eerste bedrijven op bestemmingsplan de Driehoek te kunnen melden. Het terrein ligt aan de A15, ten noorden van Baanhoek-West en voor de goederenspoorlijn Betuwelijn. “De Driehoek wordt ingevuld door diverse bedrijven. Er is concrete belangstelling van bedrijven, variërend van productiebedrijven tot logistieke bedrijven”, laat Van Rekom maandag 17 juli 2017 weten. Sliedrecht24 sprak met de wethouder over bedrijven, bedrijfsruimte en plannen.

Wethouder Len van Rekom. (Foto gemeente Sliedrecht)

Er zijn volgens Van Rekom momenteel diverse kleinere plannen in ontwikkeling in Sliedrecht. Hij is enthousiast. Van Rekom: “Dit wordt enerzijds veroorzaakt door de economische ontwikkeling in Nederland, maar zeker ook vanwege het feit dat Sliedrecht gewoon uitstekend is gelegen. Uit een recent onderzoek van het blad Elsevier is gebleken dat Sliedrecht in de categorie landelijke gemeenten op nummer 1 staat als economische toplocatie!” Een verdienste – volgens Van Rekom – van het college. “Maar in het bijzondere van mijn collega Tanis!”, zegt Van Rekom. 

Nijverwaard en Stationspark
Enthousiast is Van Rekom over de plannen van de woonboulevard. “De woonboulevard zal zich verder moeten ontwikkelen als dé woonboulevard van de regio. Daarin is het Leef-terrein en de Connexxion-locatie van veel belang. Ook hier is veel belangstelling van woonwinkels, die iets meer qua branchering willen dan is toegestaan. Het kost veel tijd om een en ander passend te maken”, aldus Van Rekom. En hoe staat het met het Stationspark 2 (naast Unit4)? Van Rekom: “Dat heeft een kantorenbestemming. Daarvoor is weinig tot geen belangstelling vanuit de markt. Tezamen met de andere grondeigenaar kijkt de gemeente nadrukkelijk naar een wijziging van bestemming om ruimte te bieden aan bijvoorbeeld een leisure achtige ontwikkeling.” In het gebied wat verderop liggen ook nog twee van de zes tennisbanen, waar SLTC van af wil. “In principe gebeurt er met de 2 tennisbanen niets. Hier ligt gewoon een erfpachtcontract met SLTC die we zullen respecteren”, reageert Van Rekom. Aan de Industrieweg gaat volgens Van Rekom vrijwel niets veranderen. Van Rekom: “Scheepswerf Boer zal zich gaan vestigen op Het Plaatje. De gemeente Sliedrecht heeft geen andere plannen met ondernemingen die gevestigd zijn aan de Industrieweg.”

1 gedachte over “Wethouder ziet volop kansen voor bedrijfsleven

Een reactie plaatsen