Japans restaurant Oishi Fusion

Woningen ontruimd na gaslekkage Roerdompstraat

door Peter Donk
SLIEDRECHT –  Zeker 25 flatwoningen aan de Thorbeckelaan zijn vrijdag 20 maart 2020 rond het middaguur ontruimd vanwege een gaslekkage aan de Roerdompstraat. Het gaat om huizen van de flats Nachtegaal en de Reigerlaan. De Thorbeckelaan is tussen de rotonde bij Hof van Sliedrecht en het kruispunt bij Dirk van den Broek aan beide zijden afgesloten. Er is bij graafwerkzaamheden een hoofdgasleiding geraakt.

Alle hulpdiensten zijn ingeschakeld om het incident te bestrijden. Ook netbeheerder Stedin is er om de gasleiding te repareren. Rond 13.00 uur had Stedin het gas afgesloten. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24). 

Tekst gaat verder onder tweet.

Rond 13.40 uur was de gasleiding gedicht. Er is geen sprake meer van uitstroom van het gas en de brandweer blijft metingen uitvoeren. Er werd een een grip1 gemaakt, waarbij dus de burgemeester in kennis wordt gesteld. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Het probleem is nog niet verholpen en kan nog uren duren. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid verwacht dat Stedin vrijdag aan het eind van de middag de gasleiding heeft hersteld, er weer gas is en de bewoners terug kunnen naar hun huis. Niet bekend is of de werkzaamheden, waarbij de gasleiding zijn geraakt, zijn ontstaan bij de aanleg van het warmtenet in de wijk Vogelbuurt-Zuid.

3 gedachten over “Woningen ontruimd na gaslekkage Roerdompstraat”

  1. Ik heb al op 16 maart geschreven dat bij bij graafwerkzaamheden doe je normaal drie dagen vooraf een Klic-melding dan weet je exact waar ondergronds leidingen liggen. Het kan zijn dat leidingen niet zijn aangemeld en dan ben je de klos.

  2. weer thuis na verplicht vertrek vanwege gaslekkage in de buurt door stuktrekken van de hoofdgasleiding in de omgeving. Het is op zich geen ramp en voorzichtigheid is uiteraard geboden. Was wel een drukte van belang van brandweerwagens en politie, ook voor verkeer dat omgeleid moest worden. Ons tijdelijk vertrek moesten we maar even voor lief nemen, en eerste gedachte was waar moet je heen. Wij kwamen terecht bij familie in omgeving.

    Maar veel belangrijker: dit is alleen dit jaar al niet de eerste keer dat dit gebeurt. Dit zou gebeurd kunnen zijn bij de aanleg van het warmtenet hier, maar los daarvan, elk bedrijf dat gaat graven moet toch weten waar de gasleidingen lopen??? Daar bestaan toch goede tekeningen van? Of zijn die niet meer op orde??? Wij hadden toevallig familie in de omgeving, maar waar konden veel anderen naar toe???

Plaats een reactie

*=Verplicht veld