Woningen Benedenveer eind dit jaar in verkoop

SLIEDRECHT – De dertig te bouwen woningen die gepland staan op Benedenveer komen waarschijnlijk eind dit jaar bij 2 of 3 makelaars in de verkoop. Onder meer Kooyman Eigen Huis en Alblasserwaard Makelaars zijn daarbij betrokken. Dat zegt Blokland Huizen woensdag 19 oktober 2016 tegen Sliedrecht24.

Na 2 woonwensavonden is begin oktober op de Woondag de ontwerpen voor de huizen op Benedenveer gepresenteerd. (Afbeelden Blokland Huizen)

De woningen komen op het plangebied, waar ook sporthal Benedenveer komt te staan. Over het terrein loopt een hoogspanningsmast. Op de woonwensenavonden kwamen de sporthal en de hoogspanningsmasten als bezwaren aan de orde. 

Tourbussen
 “Samen met de eigenaar van de toekomstige sporthal, Stichting Sportaccommodatie Benedenveer, is er goed nagedacht over het parkeren van auto’s en tourbussen. Op het terrein van de sporthal worden meer parkeerplaatsen dan vanuit de parkeernorm van de gemeente is benodigd. In principe zijn er geen tourbussen in de wijk en op het parkeerterrein van de sporthal toegestaan. Toerbussen moeten worden geparkeerd op het terrein van de ASVZ De Merwebolder waarna men via een voetpad vanuit de Merwebolder direct op het terrein van de sporthal terecht komt”, schrijft Blokland Huizen. Bij grote evenementen worden volgers de bouwer parkeerwachten ingezet om het verkeer en het parkeren in goede banen te leiden.

Wettelijke eisen
“Ziet u uzelf al wonen in dé nieuwbouwwijk van Sliedrecht?”, stelt Blokland Huizen op hun website. “Niet iedereen”, zegt een medewerker van de bouwer. Een aantal bezoekers van de woonwensenavonden zag de hoogspanningsmasten als bezwaar. “Gebouwd wordt volgens de wettelijke eisen, die gelden bij hoogspanningsmasten.”

7 gedachten over “Woningen Benedenveer eind dit jaar in verkoop”

 1. Martin D. dat kan niet op die plek vanwege hoogspanningskabels :)!???? Op de tekening van de ‘Bermudadriehoek’ zijn de masten bijna niet te zien. In de echte situatie lopen ze over de te bouwen huizen heen!

 2. Deze snap ik ook niet. Nieuwbouw vlakbij Dupont/Chemours? Oh ze gaan er natuurlijk van uit dat de plant verkast…

 3. De Bermuda driehoek: Snelweg, Hoogspanning, Dupont en Politiek.
  Een aantal jaren terug werden bewoners onder hoogspanningsmasten uitgekocht..
  Snelweg loopt dicht langs bebouwing? het is een landelijk issue, vanwege uitstoot.
  Dupont in de voortuin?, wellicht ook niet altijd frisse lucht van die Chemiesite. (Chemiesite’s, in de rest van Nederland staan die ver uit de bebouwde kom, zie, Chemelot, Pernis en Botlek, de plaats Moerdijk wordt uitgekocht).
  Gemeente Dordrecht maakt zich niet zo druk, het is namelijk zelden Noorder / Oosterwind, geld ook voor Papendrecht. Daarnaast, Dupont was een grote sponsor van veel Dordtse/ regio evenementen,dus niet te hard aanpakken hé.
  Dus Sliedrecht staat bijna alleen.
  Tsja… hoofdstuk Sliedrecht, als gemeenten fors geld kunnen vangen voor grond, is gezondheid blijkbaar niet belangrijk.
  Dupont dicht? Ach, een politiek standpunt van de gemeente. Werkgelegenheid is heel belangrijk in de regio..
  Uitstoot i.c.m. hogere kankerpercentages in Sliedrecht? valt best mee, tegen de tijd dat dat bewezen is….? Veel Sliedrechtse volksvertegenwoordigers houden zich mak, je weet namelijk nooit wat je in de politiek kunt bereiken en dan is het niet handig om de relatie met de provincie op het spel te zetten, want de provincie besluit en niet de gemeente.. Zomaar wat gedachten, chaotisch op papier.
  Ach, politiek, ik ben er niet politiek genoeg voor denk ik.

 4. Ik denk dat huizen er nooit komen, dichtbij sporthal (parkeren enz) hoogspanningsdraden en de trein… Gewoon een slecht plan! Maar ja, als er mensen daar willen gaan wonen, moeten ze dat maar doen. Beter had geweest goedkope startersappartementen. Dat was ideaal bij treinstation!

 5. Inderdaad, niet echt “the place to be”. Nog los van de nabijheid van de spoorlijn die tig keer op een dag langs dendert. Anderzijds, mensen worden niet gedwongen om er te gaan wonen.

 6. Wie wil er nu wonen pal onder die hoogspanningsmasten? In de winter als het vriest, vliegen de vonken eraf!! Super ongezond!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld