Japans restaurant Oishi Fusion

Woning met zonnepanelen op dak in brand

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Aan de Montiverdistraat in de wijk Baanhoek-West in Sliedrecht-West is donderdagmiddag 21 mei 2020 rond 14.00 uur brand uitgebroken. De vlammen sloegen uit het dak van de woning, waarop ook zonnepanelen liggen.

Hier is de brand beginnend en korte tijd later wordt deze uitslaand. Er is op dat moment nog geen brandweer. Het gaat om een woning, die kortgeleden is gebouwd. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Begin maart 2020 berichtte Bouwfonds Property Development (BPD) dat de 20 Largo-woningen en de 23 Tonica-woningen aan de Monteverdistraat en Rondo in Sliedrecht waren genomineerd voor beste ZEN-woning (Zeer Energiezuinige Nieuwbouw). Niet bekend is of de brand veroorzaakt is door de zonnepanelen op het dak.

Tekst gaat verder onder tweet.

De woning is door de brand ernstig beschadigd. De Sliedrechtse wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen en Verkeer reageert donderdagmiddag. Hij zegt mee te leven met de bewoners van deze nieuwe woning. Spek: ” Dit is natuurlijk verschrikkelijk om de vlammen uit je nieuwe huis te zien slaan. Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken! Ik hoop dat de (rook)schade meevalt.”

Tekst gaat verder onder foto.


Het dak en de woning zijn door de brand zwaar beschadigd. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Kritiek was er in de buurt toen iedereen kon zien dat de hulpdiensten door de bussluizen niet snel bij de woningbrand konden komen. Spek: “De inrichting van elke weg wordt voor aanleg getoetst door de hulpdiensten. Deze weg ligt er al veel langer en is bekend bij de alle hulpdiensten. Zaken als bussluizen staan ook in hun navigatiesysteem. Zelfs tijdelijke wegopbrekingen (en dergelijke) worden gemeld door de gemeente en daarin ingevoerd. Brandweerwagens en de meeste ambulances kunnen over de bussluizen. Personenauto’s van de hulpdiensten echter niet.” 

4 gedachten over “Woning met zonnepanelen op dak in brand”

 1. Ik weet niet wat er dan gebeurd is, maar de brandweerwagen kwam uiteindelijk terecht in de Rondo, nabij de bouwweg. Daar is hij vast komen te zitten in het zand. Dankzij toegesnelde bewoners daar die met gebundelde kracht de vrachtwagen er uit hebben geduwd kon hij verder. Maar er zijn wel kostbare minuten verloren gegaan. Lijkt me dus wel zaak hier serieus naar te kijken!

 2. Tja dit is nou het gevolg van te weinig vakkennis en bezuinigingen.
  Tegenwoordig moet alles in de bouw snel snel gebeuren waardoor de kwaliteit minder wordt en on-ervaren beunhazen te werk gaan. Vaak wordt onderschat wat de gevolgen kunnen zijn… bij zonnepanelen 1 fout stekkertje of een verkeerde aanleg met de + en de – kan al levensgevaarlijk zijn!
  Ik vraag me nu af hoe veilig de andere woningen dan wel niet zijn. En stel het was in de nacht gebeurd dan had het wel heel anders kunnen aflopen…
  Heel veel sterkte aan de bewoners!

 3. Rond 14.25 u reden wij langs de andere kant van de woning met de auto.
  Wij zagen rook ontwikkeling uit het dak komen en kort daarna een flash over waardoor de vlammen ook uit de punt kwamen.
  Geprobeerd 112 te bellen ,geen gehoor.
  Voorbij de rotonde zagen wij al politie auto’s en heel veel ramptoeristen.

  Daarna hebben wij een rondje gereden en hebben onze weg vervolgd over de ketelweg.
  2 brandweerauto’s en een volgauto kwamen wij tegen.

  Inmiddels zo’n 10 min later en dan is een brandje een uitslaande brand die zoveel schade aan richt dat dit niet leuk meer is.
  Wat ik duidelijk wil maken is dat we moeten kijken hoe dit qua tijd sneller kan en ook moeten kijken of dit in de toekomst verbeterd kan worden .

 4. De bussluizen zijn al langere tijd een storing voor het bereiken van de woningen hier. Kan deze weg niet gewoon openbaar worden gemaakt? In de twee jaar dat deze woningen hier staan is er nog nooit een bezorgdienst, kennis of dienst geweest die ons niet opbelde omdat ze het niet konden vinden. Tevens kost het inderdaad veel tijd om om te rijden via de andere wijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld