Woning aan Rivierdijk doorzocht na aanhouding vuurwapenbezit

SLIEDRECHT – De politie heeft woensdag 11 juli 2018 met meerdere agenten een woning aan de Rivierdijk doorzocht. Maandag 9 juli 2018 was een man op leeftijd uit Sliedrecht aangehouden voor wapenbezit.

“We hebben huiszoeking gedaan en dat was niet voor niets”, wil woordvoerder Gijs van Nimwegen van Politie Rotterdam kwijt, “Woensdag hebben we verder gezocht in zijn huis.” Wat er is gevonden, zegt de politie niet. Bij de actie woensdagmorgen waren agenten in kogelwerende vesten betrokken, volgen Van Nimwegen gebuikelijk. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De man is maandag aangehouden en zeker drie vuurwapens zijn toen in beslag genomen De verdachte is aangehouden en ingesloten. Hij zat woensdag nog vast. “Wij denken dat dat man hulp moet krijgen”, zegt Van Nimwegen. Het onderzoek woensdag betrof één woonhuis. De politie kwam de bejaarde man op het spoor na een tip.

2 gedachten over “Woning aan Rivierdijk doorzocht na aanhouding vuurwapenbezit

  1. Deze oudere man van over de 80 is al tientallen jaren een verzamelaar van antieke wapens.
    De politie is hier al meer in huis geweest, maar is tot op heden onduidelijk gebleven wat wel en niet mag. Zij weten het vaak zelf niet eens. De wet wat antiek is en wat wel en niet mag is namelijk zeer onduidelijk en de laatste jaren ook nog eens aangepast.

  2. De oudere man is een verzamelaar van antieke wapens. De wet is zeer onduidelijk. Zelfs de politie weet vaak zelf niet of sommige wapens wel of niet zijn toegestaan ! De politie is hier al eerder geweest zonder duidelijk aan te geven wat wel en niet mag.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld