Winkeliers Kerkbuurt woedend over ‘VVD-plan’

SLIEDRECHT – Woede en ongeloof bij de winkeliers op de Kerkbuurt over het ‘VVD-plan’ om een deel van de wandelpromenade van het winkelcentrum (Kerkbuurt-Oost -red.) open te stellen voor doorgaand verkeer. Dinsdagavond 15 september 2015 zullen ze hun boosheid kenbaar maken bij de gemeenteraad. 

De Ondernemersverening Kerkbuurt wijst alle plannen volledig af en zal daarvoor desnoods alle mogelijke middelen inzetten. (Foto Sliedrecht24)

De winkeliers staan op hun achterste benen en spreken van ‘Russisch roulette in het Baggerdorp’. De Sliedrechtse winkeliers weigeren mee te doen aan het spel van de liberalen. 

Ongeschikt
De VVD is volgens de winkeliers verantwoordelijk voor het raadsvoorstel. Het zou ‘traffic’ opleveren. Voorzitter Anne de Vries van de Ondernemersvereniging Kerkbuurt heeft zijn twijfels. “Ja, verkeersdrukte! Maar zeker geen economische drukte. Het betreffende deel is ongeschikt voor verkeer en ons winkelcentrum is een verblijfscentrum en geen boodschappencentrum. In dat deel zit bijvoorbeeld een sfeervolle horeca-onderneming Kom Aan Tafel met een drukbezocht terras”, aldus De Vries. Over de kwestie van ‘Kom aan Tafel!’ berichtte Sliedrecht24 eerder deze week.

Eenmalig
In het raadsvoorstel van de VVD staat geen enkele garantie dat het plan economische verbetering voor het totale winkelcentrum oplevert. In werkelijkheid is het een college voorstel. De Vries: ‘Ons centrum een boost geven doe je niet door eenmalig € 180.000,– aan herbestrating en € 60.000,– aan vlaggetjes, boompjes en bankjes uit te geven. Waarbij zelfs gesteld wordt dat daarvan de onderhoudskosten eeuwig voor rekening van de winkeliers komen.” Met nadruk wordt volgens De Vries beschreven dat de betreffende € 240.000,– eenmalig is. “Zo van jullie moeten dankbaar zijn en daarna weer zelf de broek ophouden.”

Om zeep
Natuurlijk is de Ondernemersvereniging Kerkbuurt gelukkig met het bovenstaande bedrag. “Maar als je daarmee geen consistent beleid voert, zullen wij als ‘winkelhart van de Alblasserwaard’ niet overleven. Wij zijn van mening dat een dergelijk bedrag veel rendabeler besteed kan worden in een meerjarenplan met visie. Een Plan van Aanpak mét visie gebaseerd op verbetering van het totale centrum. En dat dan steeds optimaliseren met marktkennis vanuit onze winkelierskring. Bijgestaan door instanties die wel groei en bloei kunnen creëren”, zeg De Vries, “Dus niet een plan waarmee we ons centrum en onze, soms meer dan zestig jaar oude, ondernemingen om zeep helpen!”

Gevoelig
De kwestie ligt bij de gemeente Sliedrecht inmiddels gevoelig. “Ik wil in deze fase echt voorkomen, dat er nog meer olie op het vuur komt”, zegt wethouder Len van Rekom (VVD) verantwoordelijk voor het project Kerkbuurt tegen Sliedrecht24. Van Rekom: “In het raadsvoorstel staat het antwoord, korter maken, maakt het winkelgebied kleiner en dus gezelliger. Iets dat al jaren door externe bureaus is geadviseerd. De Kerkbuurt is te langgerekt. Daarbij biedt dit kansen in het autoluwe gedeelte voor versspeciaalzaken.”

5 gedachten over “Winkeliers Kerkbuurt woedend over ‘VVD-plan’”

  1. Ik denk dat sfeer wel degelijk mede bepalend is of mensen ergens graag komen. Wellicht dat daar eens wat aan gedaan kan worden. Auto’s in de Kerkbuurt zie ik geen heil in

  2. Ik denk nooit aan het groen in dit winkelgebied. Je komt voor een boodschap(pen) in dit gebied lijkt me. Ook auto’s toestaan, helpt denk ik niet. Volgens mij mogen we juist trots zijn op een autovrij winkelgebied.

  3. Mijn voorstel: kerkbuurt gezelliger maken met bomen, bloembakken, geen kantoren (makelaars, verzekeringskantoren) meer toestaan in een WINKELOMGEVING!!Gewoon, echt een kerkbuurt maken met veel groen zoals het voorheen was!! Nu is het een KALE ONGEZELLIGE BUURT!!!

  4. Ik lees overal dat de winkeliers tegen zijn, maar Anne de Vries moet eens met een goed voorstel komen om de Kerkbuurt aantrekkelijker en gezelliger te maken, dan alleen maar kritiek te leveren, beetje goedkoop en dom. Je loopt toch aardig met oogkleppen op, als je niet ziet dat de winkelstraat steeds verder in verval raakt. Mijn complimenten voor gemeenteraad.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld