William Gijsen en Luana Mensing jeugdkampioenen Rotterdamse Schaakbond

SPIJKENISSE / SLIEDRECHT – Bij de zaterdag 5 januari 2019 gehouden Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de Rotterdamse Schaakbond (RSB) zijn William Gijsen en Luana Mensing van de Sliedrechtse Schaakvereniging kampioen geworden in hun leeftijdscategorie.

Al met al dus weer goede successen van de Sliedrechtse schaakjeugd.

Na het succes van het A-team bevestigden de Sliedrechtse jeugdspelers daarmee de sterkte van de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder tweet.

Hoogste categorie
William Gijsen had zich bij een vorig kwalificatietoernooi reeds geplaatst voor het NK Jeugd van 2019. Hij gebruikte het PJK van de RSB dan ook als trainingstoernooi. In de A-categorie speelde hij dusdanig sterk dat William uiteindelijk – zonder de laatste ronde te spelen – zich voor de tweede achtereenvolgende keer als jeugdkampioen van de RSB mocht laten kronen. Gijsen is de eerste Sliedrechtse jeugdspeler die in de hoogste categorie twee keer kampioen is geworden. Peter van den Bergh en Jan Pieter Vos werden in de beginjaren van 2000 één keer kampioen.

Hoogste meisje
Luana Mensing was de favoriete in de C-categorie bij de meisjes. Het Sliedrechtse talent speelde vooral in het begin van het toernooi uitstekend en plaatsing voor het NK leek in de maak. Helaas ging het in de laatste ronde mis en mist Luana rechtstreekse plaatsing voor het NK. Door haar goede score eindigde ze wel als hoogste meisje van de RSB-speelsters. Daardoor mocht de jongste schakende Mensing kampioen van de RSB worden. Dat was zij eerder in de F-categorie en nu dus ook in de zwaardere C-categorie. Luana kan zich nog via een ander kwalificatietoernooi alsnog plaatsen voor het NK dat ook dit jaar in Assen plaats zal vinden.

1 gedachte over “William Gijsen en Luana Mensing jeugdkampioenen Rotterdamse Schaakbond”

  1. Een compliment voor de Sliedrechtse schaakclub met haar leden.
    Zij hebben geen last van “vergrijzing“.
    De jeugd heeft de toekomst, is hier nadrukkelijk op zijn plaats.
    Succes, leden van de schaakclub!!!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld