Wilhelmus’ Muziekkorpsen wil in 2022 het 90-jarig jubileum vieren

SLIEDRECHT – Wilhelmus’ Muziekkorpsen is steevast van plan om het 90-jarig bestaan (2021) in 2022 te vieren. Door de coronapandemie konden voorbereiden niet doorgaan en ook de komende maanden komt het er volgens de vereniging niet van. De verenigingskas had er onder te lijden. 

Wilhelmus’ Muziekkorpsen hier in de Kerkstraat. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Plannen
Nu de coronamaatregelen versoepelen denkt Wilhelmus’ Muziekkorpsen er over om het jubileumfeest alsnog komende jaar te houden. “We gaan met diverse korpsen door Sliedrecht en geven een aubade bij het raadhuis. Ook brengen we een jubileumtaptoe, die voor iedereen gratis toegankelijk is”, schrijft de commissie Bijzondere Activiteiten. Met oud-leden is een jubileumkorps opgericht. “Het aantal leden dat zich daarvoor heeft opgegeven, is inmiddels  gestegen tot 75 en zal wellicht nog stijgen. Zij gaan zich presenteren het komende jaar in Sliedrecht.”

Financiën
De gevolgen van corona zijn helaas ook voor Wilhelmus’ Muziekkorpsen duidelijk. “Sinds maart 2020 hebben wij niet één optreden kunnen verzorgen, lagen de inkomsten uit de kantine stil door verplichte sluiting van ons clubgebouw en ook de huurinkomsten van diverse clubjes zijn we misgelopen. Daarnaast liepen alle financiële verplichtingen uiteraard gewoon door. Een flinke aderlating voor onze vereniging”, aldus de commissie.

Steunen
Samen met de inwoners wil de vereniging in 2022 het 90-jarig bestaan vieren. Wilhelmus’ Muziekkorpsen vraagt inwoners en ondernemers om hen financieel te helpen. Dat kan als:

  • Supporter (voor € 10,– per jaar met een naambordje in het verenigingsgebouw).
  • Vriend van Wilhelmus (je bent al Vriend van Wilhelmus vanaf € 50,– per jaar. Je krijgt een naambordje in het gebouw.
  • Vriendenloterij (door deelname aan de Vriendenloterij heb je kans op mooie prijzen en steun je de vereniging. Een lot kost € 10,– per maand, waarvan direct € 5,– naar de vereniging gaat. (14 trekkingen per jaar).
  • Eenmalige gift.
  • Bussponsor.

Wie anders wil steunen, kan een bedrag storten op het bankrekeningnummer van Wilhelmus’ Muziekkorpsen: NL 41 RABO 0399357823 o.v.v. gift 90-jarig bestaan.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar: [email protected] of je stuurt een briefje met de post: Wilhelmus’ Muziekkorpsen, P.A. de Genestetstraat 31, 3362 TE Sliedrecht. De vereniging neemt contact op.

1 gedachte over “Wilhelmus’ Muziekkorpsen wil in 2022 het 90-jarig jubileum vieren”

  1. Ontstaan uit de CJMV en nog steeds springlevend. Mijn vader ging weleens naar de uitvoeringen in het CJMV Gebouw en kwam vaak een beetje doof terug.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld