Oishi Fusion

Wilhelminastraat, Kerkstraat en Kerkbuurt tot eind januari slecht bereikbaar

SLIEDRECHT – In de periode t/m vrijdag 29 januari 2021 wordt er gewerkt in de straat en kruising Wilhelminastraat / Kerkstraat / Kerkbuurt. De werkzaamheden worden in fases gedaan, zodat de straten via omleidingsroutes bereikbaar blijven.

Fase 1. Kruising Wilhelminastraat/Kerkstraat is in verband met aanleg gasleiding op woensdag 6 en donderdag 7 januari 2021 afgesloten voor al het verkeer. (Kaart gemeente Sliedrecht)


Fase 2. Kerkstraat westzijde is van vrijdag 8 t/m vrijdag 15 januari 2021, dagelijks op werkdagen van 07.30 – 16.00 uur afgesloten. De Kerkstraat westzijde wordt geheel afgesloten verkeer, maar is via de oostzijde d.m.v. verkeerslichten bereikbaar.


Fase 3. Kerkbuurt is van woensdag 13 januari t/m vrijdag 29 januari 2021 deels afgesloten. In de Kerkbuurt wordt éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Grote Kerk.

Wie vragen of opmerkingen heeft, kan dat online laten weten  Of download de Fixi-app voor smartphones of tablets. Je kunt de Fixi-app gratis downloaden via de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

7 gedachten over “Wilhelminastraat, Kerkstraat en Kerkbuurt tot eind januari slecht bereikbaar”

 1. De waterstoftechnologie staat nog in de kinderschoenen, maar is interessant genoeg om te volgen. Echter een paar kanttekeningen: waterstof bestaat uit de kleinste moleculen die je maar kunt bedenken (H2) terwijl het transport van aardgas berekend is op veel grotere moleculen (overwegend CH4). Het is niet duidelijk of onze ondergrondse infrastructuur dan voldoende gasdicht is, waarschijnlijk niet helemaal. Ik moet er niet aan denken als er lekkage of leidingbreuk optreedt. We hebben gezien hoe het met de Von Hindenbrug op Lakehurst is afgelopen in 1937. Die was ook gevuld met waterstof. Voorts als je echt duurzaam wil zijn, moet je waterstof genereren uit zonne- of windenergie. Tot op heden zijn bij die omzetting nog geen voldoende hoge rendementen gehaald voor toepassing op grote schaal, maar wat niet is kan nog komen.
  Het lijkt vaak ook mooier dan het is. Je moet in je berekeningen over de ecologische footprint van je proces ook de footprint meenemen van de vervaardiging van een windmolen of zonnecel. Dat wordt vaak niet in de beschouwingen meegenomen. Als je kijkt naar het energieverbruik en de CO2-uitstoot die samenhangen met het maken van het staal en beton van een windmolen in relatie tot het rendement en de levensduur ervan, dan wordt je helemaal ziek.
  Voor de productie van zonnecellen zijn we voor enkele schaarse ingredienten afhankelijk van een paar landen die duidelijk niet onze standaarden van milieubeheer, kinderarbeid en mensenrechten hebben. Alleen dan zijn ze voor ONS rendabel te exploiteren.

 2. Kees Visser.. Mee eens naar wordt dit ook bevestigd door de uitspraken, ideeën en wat we ervan lezen /horen in de publiciteit? Ik heb daar zo mijn eigen gedachten over maar laat me graag corrigeren overigens…..

 3. Inderdaad goed om het gasnet te onderhouden. Wellicht gaan we in de nabije toekomst gewoon weer allemaal aardgas gebruiken als het inzicht weer eens voortschrijdt. Iedereen kakelt maar achter elkaar aan over milieu, klimaat van het gas af enz. enz. Voor de mensen die wel kunnen rekenen: ga eens kijken naar de ecologische footprint van alle alternatieven, dan is aardgas zo gek nog niet, totdat we thoriumcentrales hebben opgetuigd.

 4. Het is idd wat complex gemapt.
  Moest uw verhaal een paar keer lezen en de kaarten ook begrijpen. Aangezien er 4 afbeeldingen zijn, vermoed ik dat het gaat om afbeelding 3&4.
  De verwarring ontstaat denk ik in de uitleg “westzijde” en “oostzijde”. Dit had beter uitgelegd kunnen worden in termen als “kerkbuurt-west in oostlijke richting”. Bovendien is er nog iets wat een beetje verwarring schept, namelijk “op werkdagen van 07.30 – 16.00 uur” op deze momenten is er dus helemaal geen enkel verkeer mogelijk, maar in uitzondering buiten deze tijden beperkt in éénrichting..vanuit oostelijke richting naar westelijke richting voor het gedeelte Kerkbuurt West.

  Doe maar weer een grote patat moeilijk Ton 🙂 lekker

 5. Goed bezig @Gemeente Sliedrecht
  Op 13, 14 en 15 januari mag je volgens plaatje 2 vanaf de Kerkbuurt aan de oostzijde linksaf naar de Stationsweg.
  Volgens plaatje 3 moet je dan spookrijden 🤷🏻‍♂️?
  #hoedan ?
  #Fixi-zelfmaar

 6. Helemaal niet zo gek om het gasnet te onderhouden. Wellicht kan het in de toekomst nog eens gebruikt worden voor waterstof.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld