Japans restaurant Oishi Fusion

Wijkentour warmtetransitie in Sliedrecht-Oost

SLIEDRECHT – ‘Hoe Sliedrecht aardgasvrij wordt’ is het centrale thema van de vijfde en laatste etappe van de Aedes Wijkentour. Iedereen is donderdag 16 april 2020 welkom om te komen kijken hoe de gemeente Sliedrecht, energiebedrijf HVC en woningcorporatie Tablis Wonen samen met de bewoners optrekken bij het verduurzamen van Sliedrecht-Oost. Dat kan tussen 13.00-17.00 uur. Vanaf 12.30 uur is er een eenvoudige lunch aangeboden, waarvoor je je hier online kan aanmelden, maar waar het precies in in wijk Vogelbuurt-Zuid, wordt niet gemeld. Na afloop kunnen bezoekers, onder het genot van een drankje, napraten en netwerken.

De Vogelbuurt-Noord, Vogelbuurt-Zuid en de Professorenbuurt in Sliedrecht-Oost, één van de proeftuinen Aardgasvrije Wijken. Hier wordt dit jaar gestart met het aansluiten van ruim 850 sociale huurwoningen op het warmtenet. (Kaart gemeente Sliedrecht)

In de wijk Vogelbuurt-Zuid liggen verschillende uitdagingen. Naast het aardgasvrij maken van woningen zijn in een deel van de wijk de riolering en het gasnet aan vervanging toe. Ook wordt de inrichting van de openbare ruimte klimaatbestendiger, zodat de wijk beter bestand is tegen hitte, droogte en hevige regenval. Tijdens de wijkentour informeren gemeente, HVC en Tablis Wonen u over de opschaling van het warmtenet, welke businesscase daaraan ten grondslag ligt en hoe ze de bewoners daarbij betrekken. Natuurlijk staat ook een bezoek aan de wijk op de agenda, zodat u kunt zien en ervaren wat hiervan in de praktijk de gevolgen zijn. 

1 gedachte over “Wijkentour warmtetransitie in Sliedrecht-Oost”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld