Wheels of Joy wil ritten maken met exclusieve auto’s voor ernstig zieke mensen

SLIEDRECHT  – Stichting Wheels of Joy is opgericht. De organisatie stelt zich ten doel om op individuele basis autoritten te faciliteren met exclusieve auto’s voor mensen, die ernstig ziek zijn of speciale zorg nodig hebben.

De initiatiefnemers van Wheels of Joy met van links naar rechts: Martin Hitzerd (Strijen), Peter Batenburg
(Poppel) en Gerben van der Veen (Sliedrecht) tijdens de oprichting van de stichting. (Foto Wheels of Joy)

Via een online platform dat momenteel in ontwikkeling is worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht. Op dit moment zijn en worden er al ritten gepland en zijn er al vrijwilligers die zich met hun exclusieve auto hebben aangemeld bij de stichting.

Tekst gaat verder onder video.

Zorgen
“Om ons heen zien en horen we steeds vaker over kinderen en volwassenen die het zwaar hebben en veel zorgen hebben. Dat zijn enerzijds zorgen om ziekte en anderzijds zorgen als er speciale zorgbehoeften zijn. Deze mensen verdienen het om hun zorgen even te parkeren”, zeggen de initiatiefnemers. De vrijwilligers van de stichting bieden deze mensen een individuele rit aan in hun exclusieve auto.

Niet alleen sportcars
Kinderen hebben vaak een droomauto of voorliefde voor een speciale sportcar. Oudere mensen hebben vaak goede herinneringen aan een hele mooie oldtimer. Wheels of Joy is een breed begrip. “Wij willen vreugde brengen bij mensen die het verdienen en dan is het type auto minder van belang”, aldus Gerben van der Veen. Martin Hitzerd, vult aan: “De wens van het kind of de volwassene staat inderdaad centraal. Als iemand zich meldt die heel graag bijvoorbeeld in een oude Chevrolet zou willen meerijden dan is daar ook plaats voor en hopen we dat we in die wens kunnen voorzien”.

Tekst gaat verder onder logo.

Platform
Op dit moment ontwikkelt de stichting een online platform dat vraag en aanbod bij elkaar gaat brengen. Op het platform kunnen vrijwilligers zich met hun auto profileren en kan voor mensen die een autorit verdienen een auto gezocht worden. “Het is een behoorlijke klus om het platform te bouwen, maar de basis staat en de functionaliteiten die we willen aanbieden helpen enorm om op een redelijk geautomatiseerde manier vraag en aanbod te matchen”, zegt Peter Batenburg.

Aanmelden
Ondanks dat het platform nog in ontwikkeling is hebben zich reeds diverse vrijwilligers met hun auto aangemeld en worden er al ritten georganiseerd en gereden. Ook mensen die ziek zijn of speciale zorg nodig hebben, kunnen reageren of je aanmelden als vrijwilliger met je auto. Mail naar: info@wheelsofjoy.nl 

1 gedachte over “Wheels of Joy wil ritten maken met exclusieve auto’s voor ernstig zieke mensen”

  1. Wat een mooi initiatief! Bedankt Martin, Peter en Gerben en alle verdere deelnemers. Wat zullen de kinderen ervan genieten. Heel veel succes met de voorbereidingen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld