Greep uit levenswerk van Lanser hangt en staat in Sliedrechts Museum

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Een mens maakt wat moois in zijn leven. Vormgever, fotograaf en geboren Sliedrechter Leo Lanser verzamelde een deel uit dit levenswerk en liet het samenkomen in een expositie. Die tentoonstelling werd dinsdagmiddag 26 maart 2024 officieel geopend. Met de maker, burgemeester Jan de Vries en het Sliedrechts Museum. 

Leo Lanser wordt hier in de expositieruimte toegesproken door eerste burger Jan de Vries. Daarna werd er na de openingshandeling geproost (foto hieronder) en kon iedereen de expositie bewonderen. Materialen, camera’s en gemaakt werk zijn t/m zaterdag 20 april 2024 te bewonderen aan Kerkbuurt 99. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Leo Lanser opende samen met Jan de Vries de tentoonstelling met een vuurwerk op een scherm.

Tekst gaat verder onder foto.

Leo Lanser woont het grootste deel van zijn leven in Giessenburg, waar ook zijn atelier is gevestigd. Zijn werk is nationaal én internationaal erkend en hij heeft daar vele prijzen voor ontvangen. Hij was naast fotograaf ook designer, schrijver en bioloog.

Tekst gaat verder onder foto.

Dinsdagmiddag liet hij in foto’s zien dat hij over de hele wereld plaatjes maakte. Deze foto’s kwamen onder meer terecht op producten, zoals op Histor verfblikken. Vaak was het werk in opdracht, zoals portretfotografie. Ruim een half uur vertelde lanser over de relaties, die hij eraan over heeft gehouden, zoals met leden van het koninklijk huis. Hij toonde een reeks aan werk en niet alleen wat betreft fotografie. Ook ontwerpen, ontmoetingen en een variatie aan opdrachtgevers. Een greep uit het levenswerk, waaronder ook kunstzinnige landschapsfoto’s en power of nature beelden is bijna een maand te zien. Stap eens binnen aan Kerkbuurt 99.

1 gedachte over “Greep uit levenswerk van Lanser hangt en staat in Sliedrechts Museum”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld