Wethouders in spe vertellen op terras in podcast over toekomstplannen

SLIEDRECHT – De toekomstige wethouders van de gemeente Sliedrecht schoven vrijdagmiddag 6 mei 2022 op het terras bij Sliedrecht24 aan voor de Sliedrecht24-podcast Het Raadhuis over het hoofdlijnenakkoord 2022 – 2026 en dus om te vertellen over de plannen voor de komende jaren. Cees Paas (SGP-ChristenUnie), Ton Spek (CDA) en Roelant Bijderwieden (VVD) worden dinsdag 10 mei 2022 officieel geïnstalleerd. 

V.l.n.r. Ton Spek, Cees Paas en Roelant Bijderwieden aan tafel. De opnamen vonden buiten vanwege het prachtige voorjaarsweer plaats. Op het terras achter de redactie van online krant Sliedrecht24. Ze worden geïnterviewd dor journalist Peter Donk. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder podcast.

De podcast ging over het meer betrekken van de inwoners bij planvorming, waarom PRO Sliedrecht toch niet mee doet in het college terwijl de partij nu met vijf zetels van de 21 in de gemeenteraad zit en over wat er de komende jaren in het vat zit. Maar ook over de financiën. Voor de komende jaren is er nog voldoende geld, maar na deze periode van vier jaar slinkt de gemeentekas. Over besturen, over vertrouwen en over samenwerken (in de regio). Het ging ook over de relatie met de provincie Zuid-Holland, die nog altijd niets ziet in het bouwen in Sliedrecht-Noord. Paas, Spek en Bijderwieden denken er anders over en verwachten de provincie met argumenten te kunnen overtuigen. 

1 gedachte over “Wethouders in spe vertellen op terras in podcast over toekomstplannen”

 1. Bedankt weer voor de podcast!
  Het is mooi dat er gedacht is aan de kloof tussen inwoner en gemeente. De bewustwording daarvan maakt hopelijk wederzijds positief een stap.

  Bij mij komt op, als er zoveel nieuwe woningen bij gaan komen, dan is straks de begraafplaats toch weer te klein?
  Dit hoort ook bij Sliedrecht en bij het leven. Voor velen een emotionele plek. Ik vind zoiets wel zorgelijk bij de nieuwe ‘koers’.

  Wat betreft de huurders is het wel te hopen dat er besef is dat, Tablis Wonen en de huurders veelal zelf 2 heel andere partijen zijn.
  De huizen die plat gaan zijn voornamelijk wel huurwoningen.
  Hierin mag de mens zeker niet vergeten worden! Ton Spek is altijd voor de huurders toegankelijk geweest, maar dat is van Tablis Wonen en Slim Wonen zeker niet te zeggen. Deze partijen ondertekenen wel de plannen mee.
  Ik hoop dat de betrokkenheid tussen inwoner en gemeente ook voor huurders blijft gelden.
  Huurders hebben meer ervaring in kwaliteit wonen, kwaliteit verduurzamen en op sociaal gebied als Tablis Wonen zelf.
  Op dit gebied zijn zeker grote stappen te maken. Het is vaak op gebied van huren, 1 stap vooruit en 2 stappen achteruit.
  Dit moeten bewoners maar vol zien te houden en de positiviteit maar steeds weten te vinden.
  Zo gemakkelijk is het helaas niet.
  Ik hoop dat de gemeente huurders blijft begrijpen.

  Ik wens de wethouders veel succes, de podcast klonk in ieder geval positief.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld