Japans restaurant Oishi Fusion

Wethouder Visser: ‘Na goedkeuring van budget sportformateur aangesteld’

SLIEDRECHT – Wethouder Hanny Visser-Schlieker (PRO Sliedrecht) van Sport heeft bij de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) budget aangevraagd voor het aanstellen van een sportformateur. Er is geld voor beschikbaar gesteld en de sportformateur is inmiddels aangesteld. Dat deelt Visser in een College Informatiebrief (CIb) mee aan de gemeenteraad.

Wethouder Visser verwijst naar de Sportnota ‘Sportief in Sliedrecht’. Daar is het aanstellen van een sportformateur als actiepunt opgenomen. Dat is nu gerealiseerd. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

In Sliedrecht wordt een Lokaal Sportakkoord opgesteld om zo de samenwerking tussen sportverenigingen, onderwijs en (maatschappelijke) organisaties te bevorderen en versterken. Visser in de CIb: “De sportformateur heeft de opdracht om met de diverse lokale partijen aan tafel te zitten en het gesprek over de invulling van het sportakkoord en de afspraken daarbinnen te faciliteren. Vanuit de VSG hebben we bericht gekregen dat onze aanvraag is goedgekeurd, en inmiddels hebben we een sportformateur aangesteld.”

Startbijeenkomst
In maart zal de sportformateur (‘hij’, dus het is een man – red.) een brede startbijeenkomst organiseren voor alle lokale betrokken partijen, en eind juni wordt er een Lokaal Sportakkoord opgeleverd en ingediend als aanvraag voor een uitvoeringsbudget. De naam van de nieuwe ambtenaar is niet bekendgemaakt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld