Wethouder Spek wil voor Omgevingsvisie naar inwoners toe

door Peter Donk
SLIEDRECHT – De bijeenkomst met de fractiespecialisten over de Omgevingsvisie donderdagavond 8 oktober 2020 stond in het teken van het communiceren over de stand van zaken. De leden van de politieke partijen werden bijgepraat door wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen en Duurzaamheid én deskundigen gaven een uitleg onder wie Jorn van der Werf van bureau BEECKK – Ruimtemakers uit Eindhoven. Spek vertelde naar de inwoners toe te willen, maar hoe hij dat wilde aanpakken in deze coronatijd vertelde de wethouder niet. Ook werd een dorpsdebat komende maand gesuggereerd.

Ton Spek kwam donderdagavond ook nog terug op woensdagavond 7 oktober 2020 toen voor de inwoners voor de tweede keer over de Omgevingsvisie in het Griendencollege kon worden gesproken, maar waar eigenlijk niemand op afkwam. Dat er geen belangstelling was, was volgens Spek niet uit desinteresse, want ondertussen zijn er 500 enquêtes digitaal ingevuld. (Foto gemeente Sliedrecht)

Spek gaf bij aanvang van de avond een korte verklaring na berichtgeving door Sliedrecht24 over woensdagavond 7 oktober 2020. Een informatiebijeenkomst over de Omgevingsvisie waar vrijwel geen inwoner op afkwam. “We wisten dat er weinig mensen zouden komen. De mensen die zich hadden aangemeld, gingen zich ook nog eens afmelden. Dat was vanwege corona of omdat bezoekers geen mondkapjes wilden dragen. Die zeiden ‘ik wil geen mondkapje op’. Enkele mensen stapten nog wel binnen. Dat er nauwelijks iemand was, wil niet zeggen dat er geen inwonersparticipatie is. Er zijn 500 enquêtes binnen, de interesse is er dus wel. We kijken hoe we we op een andere manier met de inwoners in gesprek kunnen komen. We willen naar de mensen toe. Het is wel zoeken, maar zijn vol goede moed om de mensen te bereiken. We zullen nog creatiever moeten worden”, aldus Spek. Hij vertelde ook dat woensdag geen kraam mocht worden opgebouwd op de weekmarkt op het Burgemeester Winklerplein en op winkelpromenade Kerkbuurt vanwege de coronamaatregelen. 

1 gedachte over “Wethouder Spek wil voor Omgevingsvisie naar inwoners toe”

  1. De wethouder wil naar mensen toe. Goede stap en welkom. Vooraf wel graag een duidelijk doel en wat wordt gedaan met de informatie. Als het doel enkel is het afvinken van burgerparticipatie – het uitgangspunt voor de nieuwe omgevingswet – dan is het uitgangspunt verkeerd. Echt plannen maken is samenwerken. Dat vraag lef om niet alleen naar de burger toe te gaan maar ook echt te luisteren en hierop te acteren.

    Overigens vind ik het inschakelen van een partij uit Eindhoven weer zo typisch Sliedrecht. Is er echt geen bedrijf uit Sliedrecht of voor mijn part Drechtsteden dat de gemeente hierin kan adviseren? Denk ook aan de werkgelegenheid!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld