Inwoners hebben geen interesse in avond over omgevingsvisie

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Welke koers moet Sliedrecht volgen voor de toekomst? Welke keuzes vinden inwoners belangrijk als het gaat om wonen, werken en recreëren? Inwoners voelden er woensdagavond 7 oktober 2020 niets voor om hier over mee te praten in het Griendencollege in de tweede ‘week van de omgevingsvisie’. De avond werd vroegtijdig beëindigd, omdat er geen belangstelling was.

De wethouder Ton Spek (CDA), een enkel raadslid en enkele ambtenaren. Ze bleven zitten met een lege zaal. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Niet bekend is of corona mensen heeft weerhouden om niet te komen. Niemand bij de gemeente Sliedrecht had er rekening mee gehouden dat de avond een flop zou worden. Er kwam één bewoner, die het over een heel ander onderwerp (afval) wilde praten. Aanvankelijk zou er woensdag ook op de markt worden gestaan, maar daar was niemand van de gemeente Sliedrecht te vinden om over de omgevingsvisie te praten. 

Donderdagavond
In november 2019 kwamen er tenslotte wel inwoners, ondernemers en organisaties meepraten. Met de input uit de bijeenkomsten is een nota van uitgangspunten gemaakt voor de omgevingsvisie. Donderdagavond is er een openbaar fractiespecialistenoverleg over de omgevingsvisie. Ook voor ondernemers komen er een drietal bijeenkomsten

7 gedachten over “Inwoners hebben geen interesse in avond over omgevingsvisie”

 1. Ton Parg ik ben het volledig met je eens. Het opslagdepot is tevens een werkplaats voor het warmtenet. Dit is voor omwonenden echt zéér belastend en te lang, van maart tot de kerst.
  Ze kijken niet dat ook deze hele periode het trottoir is afgezet, ook dit is opslagplaats geworden.
  Bovendien was het plastic en het glas de hele zomer naast de containers gezet. Ze konden niet geleegd worden. Een vieze bende die ik echt wel doorgegeven heb. Het plastic werd opgeruimd maar het glas bleef staan. Dit hele project had anders gekund.
  Dan hebben we het nog niet over de latere gevolgen. Want dit voelt als proef en dat voelt niet zo lekker als het je treft.
  Het vertrouwen hierin zakt bij de mensen, dit geldt ook voor huurders.

 2. Handige actie van de gemeente Sliedrecht om dit op hetzelfde moment te plannen als het webinar van de zonnepanelenactie (regionaalenergieloket.nl/indebuurt/projecten/zonnepanelenactie-in-sliedrecht)

 3. Ik weet wel hoe het komt, onze gemeente is een Kartel van de bovenste plank! De gehele vogelbuurt heeft geen vertrouwen in de gemeenteraad, bezwaren(zaaknummer:)tegen de kap van bomen voor een middenstation zijn zomaar kwijt? En dan is daar in een keer de vergunning voor de kap???? Opslagdepot is geen opslagdepot” is een grote werkplaats waar las/slijpwerk wordt verricht waar door schade is onstaan aan kozijnen en auto’s en dit is nog maar een topje van de ijsberg de gemeente vindt dit allemaal maar normaal maar wij als bewoners hebben al vanaf Maart groot overlast en van de gemeente hoor je en zie je niemand. Wij zijn blij dat er een grote krant en een tv programma hier onderzoek naar doet dan kan iedereen zien wat voor grap de gemeenteraad sliedrecht is.

 4. Ik sluit mij aan bij bovenstaande reacties.
  De deceptie omtrent het project ” Windhoos” Winklerplein heeft mij wel duidelijk gemaakt dat inspreken en meedenken helemaal niet zinnig is. Gemeente Sliedrecht is prima in staat om zonder input van willekeurig wie dan ook, te bepalen hoe sliedrecht eruit moet (komen) te zien.

 5. Heb lang getwijfeld om te gaan. Wat mij betreft was het voldoende bekend en Corona hoeft geen probleem te zijn maar … In het verleden zijn eerder dergelijke avonden georganiseerd (vergelijkbaar thema) die heb ik wel bezocht. Wat hield mij dit keer tegen? Ik heb steeds meer het idee dat wel inspraak wordt gevraagd maar dat er totaal niet wordt geluisterd en uiteindelijk ook niets mee wordt gedaan. Tijdens de vorige avonden heb ik veel goede ideeen gehoord en zelf ook ideeen ingebracht. Echter ik zie of hoor daar niets van terug. Daarbij werden de avonden ook door diverse politieke partijen (mis)/(ge)bruikt om hun eigen ideeen naar voren te brengen. Eerlijk gezegd heb ik een hart voor Sliedrecht maar een dergelijke avond bezoeken is gewoon zonde van de tijd en levert bij mij enkel frustratie op.
  Wat mij nog meer tegenhield is het feit dat de laatste tijd diverse proefballonnen worden opgelaten; bouwen over het spoor. Dan denk ik leuk maar ga eerste eens werk maken van de bestaanden gaten in Sliedrecht: Winklerplein, Watertorenterrein, de driehoek, enz. Met alle respect door enkele bestuurders van buiten Sliedrecht worden nu voorstellen gedaan voor bouwen in het groen. Maar wat gebeurt er na de verkiezingen? Zijn ze dan weer vertrokken en zitten wij met de gebakken peren? Regeren is vooruitzien maar zet eerst de stappen die nu nodig zijn en verken de mogelijkheden voor bouwen buiten de kom goed voordat je iets onomkeerbaars in gang gaat zetten. En wil je echt inspraak neem je burgers dan ook serieus.

 6. Oef, dat ziet er wel erg leeg uit. Misschien goed om te achterhalen waarom er geen interesse was.

  – Misschien omdat het niet echt bekend genoeg was?
  – Misschien omdat er geen echt duidelijk plan was waar men op kon reageren in gewone taal?
  – Misschien geen vertrouwen dat er echt wordt geluisterd gezien alle commotie dit jaar?
  – Misschien toch Corona?
  – Misschien omdat er gewoon echt geen interesse is?

  Het gevaar is nu natuurlijk dat men zich vrij voelt besluiten te nemen omdat de bevolking niet geïnteresseerd is. Dat zou jammer zijn en moeten we onszelf aanrekenen.

  Ik stel voor dat de gemeente het nog een keer probeert met een goed communicatieplan waarin duidelijk wordt aangegeven wat de plannen zijn en dat iedereen, desnoods via e-mail, kan reageren.

 7. Dat de opkomst nihil is, heeft de Sliedrechtse politiek aan zich zelf te wijten. Eris veel beloofd in het verleden en weinig ofniets van terecht gekomen.

  Laat een politieke partij een duidelijke visie geven c.q. aangeven waar ze voor gaan c.q. staan.

  Verhalen aanhoren , ook wel inspraakgenoemd, en er niets meedoen is kenmerkend voor Sliedrecht.

  Een ezel stootzich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen. Vandaar geen opkomst. Opkomst in verleden waren veelal 50 plussersen ouder.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld