Wethouder slaat ‘eerste paal’ nieuw beheerdersonderkomen begraafplaats

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Wethouder Ton Spek (CDA) van Beheer en Openbare Ruimte gaf vrijdagochtend 13 mei 2022 op de begraafplaats aan de Thorbeckelaan het officiële startschot voor de bouw van het nieuwe beheerdersonderkomen. De Historische Vereniging Sliedrecht presenteerde tijdens deze gelegenheid een boekje over de geschiedenis van de begraafplaats.

Wethouder Spek (rechts) slaat met een grote houten hamer symbolisch de ‘eerste paal’. Kees Ippel – de beheerder van de algemene begraafplaats – is hem daarbij behulpzaam. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De heiwerkzaamheden beginnen komende week. De Sliedrechtse aannemer Lagendijk & Stout B.V. hoopt het fraaie gebouw – naar een ontwerp van Van Es Architecten – medio november 2022 aan de gemeente op te leveren. Het gebouw is met name bedoeld voor de medewerkers, die het beheer van de begraafplaats uitvoeren. Nabestaanden kunnen er terecht voor informatie of het in ontvangst nemen van een urn.

Tekst gaat verder onder foto.
Namens de Historische Vereniging Sliedrecht overhandigde waarnemend voorzitter Arie van den Herik een boekje aan wethouder Spek (rechts), getiteld ‘De geschiedenis van de Sliedrechtse begraafplaats’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Geschiedenisboekje
Spek benadrukte dat het oudste gedeelte van de begraafplaats in zijn huidige vorm voor de toekomst gehandhaafd blijft. Het met zorg samengestelde boekje wordt tijdens de Kerkbuurt Braderie op zaterdag 11 juni 2022 te koop aangeboden voor € 9,50. Het is dan ook verkrijgbaar bij het Sliedrechts Museum.

1 gedachte over “Wethouder slaat ‘eerste paal’ nieuw beheerdersonderkomen begraafplaats”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld