Wethouder plant samen met schoolkinderen nieuwe bomen

SLIEDRECHT – In de stromende regen en harde wind heeft wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte woensdagmorgen 13 maart 2019 in het kader van Nationale Boomfeestdag samen met leerlingen uit groep 5 van openbare basisschool Roald Dahl vijftien nieuwe bomen geplant.

Het was niet al te best weer tijdens het planten. Locatie was de Weresteijn, waar in een plantsoen tussen woningen de nieuwe bomen zijn gepoot. Het gaat om onder andere krentenbomen en esdoorns. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De leerlingen plaatsten samen met ambtenaren van de gemeente Sliedrecht in groepjes de bomen. Vooraf was daar natuurlijk in de klas over gesproken. Een ‘appel’ met daarop briefjes van de schoolkinderen werd aan een boomstok gespijkerd. Daarop zaten de opmerkingen van kinderen, waarom bomen zo belangrijk zijn. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Meer bomen en struiken
In totaal worden in Nederland op deze Nationale Boomfeestdag 220.000 nieuwe bomen geplant. Sliedrecht levert daar nu een kleine bijdrage aan. Over de gehele collegeperiode tot en met maart 2022 wil Spek zeker duizend nieuwe bomen en struiken neerzetten in Sliedrecht. Het dorp moet van de wethouder groener worden.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld