Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Wethouder opent samen met bedenker freerunhal

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bedenker en maker van de freerunhal bij Sport Fysiek aan Deltalaan 217 Geert Visser opende deze ruimte vrijdagmiddag 28 augustus 2020 in het bijzijn van wethouder Ed Goverde (PvdA) van Sport én de eigenaren van Sport Fysiek Betty van Vliet en Lucien Kornet. Voor de opening was er veel belangstelling van leden van het sportcentrum. 

Geert Visser knipt het lint door en daarmee is de freerunhal officieel geopend. Wethouder Ed Goverde kijkt toe. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Visser creëerde in de voormalige werkplaats van Ardea Auto een unieke freerun / parcour. Een welkome aanvulling voor sportcentrum Sport Fysiek die in juli 2020 verhuisde van de Molendijk naar deze prachtige locatie aan de Deltalaan. 

Niet ongevaarlijk
Goverde benoemde de uitstekende locatie voor het sportcentrum. “Lekker centraal in het dorp. Het is een voorziening voor de jeugd, die niet ongevaarlijk is. Het freerunnen hoort ook tegenwoordig bij de uitstraling van een sportvoorziening als deze. Misschien wordt het wel op termijn een olympische sport? De jeugd zoekt de sportieve uitdaging op, iets dat spannend is”, aldus Goverde, die sprak uit ervaring. In Rotterdam, waar de wethouder woont, had hij de gevaren meegemaakt die deze sport met zich meebrengt.

Tekst gaat verder onder tweet.

Promotievideo
De hal bestaat uit drie verschillende ruimtes, waaronder de parcourhal met een grote vrije trick vloer én een hal waar de foam pit staat. Om de hal te promoten heeft Visser freerunners uit Rotterdam laten komen. Op dit moment wordt gewerkt aan een promotievideo. Deze is over enige tijd te zien via social media en op de website van het sportcentrum.

Meer weten?
Vanaf maandag 31 augustus 2020 is de freerunhal open en beginnen alle lessen weer. Op zaterdag is de hal open om vrij te trainen. Wel is het advies om er gebruik van te maken als je ervaring hebt met freerunnen of anders lessen te nemen. Hier online vind je het rooster van de freerun/parkourlessen net als de openingstijden. Voor vragen mag je een e-mail sturen naar: info@sport-fysiek.nl of bellen met tel. 0184-208590. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld