Wethouder kan v.v. Sliedrecht nog geen enkele verhuisgarantie geven

SLIEDRECHT – Het is nog lang niet zeker dat v.v. Sliedrecht naar Sliedrecht Buiten (Sliedrecht-Noord) gaat verhuizen. Dat bleek dinsdagavond 10 december 2019 tijdens beantwoording van vragen van fractievoorzitter Anton Huijzer (PvdA) door wethouder Ben van der Plas (PvdA). Er wordt onderzoek gedaan.

Wethouder Ben van der Plas dinsdagavond aan het woord in de gemeenteraad. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Een aantal zaken zetten momenteel de rem op de plannen. Onder meer de stikstofproblematiek speelt daarbij een rol. Het College van B & W heeft dinsdagmorgen opdracht gegeven of om te onderzoeken of met het plan voor verhuizen moet worden doorgegaan. “Of dat moet worden geconstateerd dat het plan onder de huidige omstandigheden niet kan worden uitgevoerd. Beide opties hebben financiële consequenties. Verder hebben we te maken met procedures”, lichtte wethouder Van der Plas mondeling toe. Het CDA voeg om een College Informatiebrief. PvdA Sliedrecht vroeg naar aanleiding van het lopende onderzoek om een raadsvoorstel in het nieuwe jaar. “Als het gaat om de gevraagde duidelijkheid, dan zal die wel worden verschaft”, sprak Van der Plas. PRO Sliedrecht wilde weten of er nog alternatieven zijn voor v.v. Sliedrecht, die nu in slechte huisvesting aan de Sportlaan zit.

2 gedachten over “Wethouder kan v.v. Sliedrecht nog geen enkele verhuisgarantie geven”

  1. De gemeente Sliedrecht heeft al jaren geleden het plan bekend om de voetbal te gaan verhuizen naar Sliedrecht Buiten (Sliedrecht-Noord). In de plannen van de gemeente staan bedrijven ingetekend op de bestaande velden. Daar wil de gemeente Sliedrecht dus bedrijventerrein maken. Tekeningen liggen er al hoe de indeling wordt en de loop van de wegen. Voor alle info. Maak gebruik van onze goede zoekmachine en zoek op kernwoorden als recreatief knooppunt, sliedrecht buiten, v.v. Sliedrecht of combinaties.

  2. Wellicht heeft dit onderwerp even een achtergrondinfo van Peter nodig? Ik zie dit wel steeds voorbijkomen, maar heb geen idee van de bedoeling, het waarom. Is de huidige locatie niet meer geschikt, te klein? En als dat zo is verstoort dan een eventuele verhuizing naar “Noord” wellicht een planning voor woningbouw? Wil de V.V. ZELF wel verhuizen? Enzovoort. Kortom graag wat meer algemene info (ik loop misschien achter) van de algemene omstandigheden. En als het alleen gaat om “een slechte huisvesting”, moet dat dan weer “weggestopt” worden aan de “andere kant” waar wellicht de eerste jaren toch geen andere voorzieningen komen. Of is dit voor de Gemeente een “springplank” voor toekomstige verdere invulling daar? Zoals Van Hofwegen een nieuwe locatie voor begraafplaats daarvoor al wilde gebruiken? De huidige locatie op zich lijkt mij nog steeds ideaal.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld