Wethouder huldigt leerlingen Sliedrechtse Sportolympiade; Jamil krijgt wisselbeker

SLIEDRECHT – Vince, Ruben, Benjamin, Jim, Sybren, Jamil, Olivia, Tobias, Lorenzo en Mare zijn op vrijdag 14 juni 2024 gehuldigd als schoolwinnaars van de eerste Sliedrechtse Sportolympiade. Wethouder Cees Paas (SGP-ChristenUnie) van Onderwijs had de eer om de bekers in het raadhuis uit te reiken aan de winnaars.

Jamil uit groep 5 van kindcentrum De Wilgen nam als ‘beste sporter van Sliedrecht’ de grote wisselbeker mee naar huis. Op de foto verder wethouder Cees Paas (links) en schooldirecteur René de Kuiper. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Van maandag 13 mei tot en met vrijdag 17 mei 2024 deden de leerlingen van tien basisscholen in Sliedrecht mee aan de Sportolympiade. De groepen 1 tot en met 3 deden op hun eigen school aan sport en spel. De leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 namen het tegen elkaar op in de vorm van een atletiek meerkamp. Het doel van de Sliedrechtse Sportolympiade is om alle basisschoolleerlingen te laten buitenspelen en sporten. “Bij de Sportolympiade is meedoen belangrijker dan winnen. Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Je kunt er je energie in kwijt, je kunt jezelf uitdagen én je leert er andere mensen door kennen”, vertelt wethouder Paas.

Sprinten, verspringen en stormbaan
De Sportolympiade voor de bovenbouw werd gehouden bij atletiekvereniging Papendrecht Sliedrecht Samen Atletiek (AV Passaat) in Papendrecht. Op het atletiekterrein namen de kinderen het tegen elkaar op bij de onderdelen 60 meter sprint, 400 meter hardlopen, verspringen, vortex werpen, fietsband slingeren en de stormbaan/springkussen-estafette. Per onderdeel waren er punten te verdienen. Deze punten werden bijgehouden en verwerkt tot een oorkonde, waarop de individuele prestaties van de leerling staan. Alle kinderen hebben in hun eigen klas deze persoonlijke olympische oorkonde gehad als aandenken aan hun deelname. De klassenwinnaars hebben in hun klas een bronzen, zilveren en gouden medaille ontvangen. De schoolwinnaars werden vrijdagmiddag uitgenodigd voor een feestelijke huldiging. Daar werd het tiental in het zonnetje gezet.

Tekst gaat verder onder foto.

Gezond eten ook belangrijk
Alle schoolwinnaars gingen naar huis met een beker én een cadeautje: een tasje met daarin een dopper van de gemeente Sliedrecht, een flesje water, een appel, een banaan en een sportreep. “Met dit gezonde en verantwoorde presentje willen we de schoolwinnaars niet alleen motiveren om door te gaan met sporten, maar ook om gezond te eten”, vertelt wethouder Cees Paas.

Wisselbeker
Jamil uit groep 5 van KC de Wilgen werd uitgeroepen tot ‘beste sporter van Sliedrecht’ en ontving een grote wisselbeker uit handen van wethouder Paas. De prijs voor de beste school ging naar de Johannes Calvijnschool. Die school heeft een plaquette ontvangen, waarop staat dat zij de winnaar zijn van de eerste Sportolympiade. De organisatie van het evenement was in handen van Move Academy, de Sliedrechtse basisscholen en de gemeente Sliedrecht. Initiatiefnemer en drijvende kracht binnen de organisatie was directeur René de Kuiper van kindcentrum De Wilgen. De volgende editie van de Sliedrechtse Sportolympiade is in 2025

Plaats een reactie

*=Verplicht veld