Wethouder huldigt beste deelnemers VVN-verkeersexamen

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In partycentrum De Lockhorst aan de Sportlaan zijn woensdagmiddag 7 juli 2021 37 leerlingen van negen Sliedrechtse basisscholen speciaal gehuldigd voor een verkeersexamen van VVN. Deze leerlingen maakten tijdens hun praktijkexamen op de fiets niet meer dan twee fouten. Meer dan de helft van de 37 leerlingen met de minste fouten – 19 om precies te zijn – waren afkomstig van de Johannes Calvijnschool.

Evie, leerling van de Henri Dunantschool aan de Kerkstraat, poseert samen met wethouder Spek. Zij maakte tijdens haar examen slechts twee fouten. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Eerder vandaag en vorige week woensdag 30 juni 2021 zijn wethouder van Verkeer Ton Spek (CDA) van Verkeer en zijn collega-wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) bij alle basisscholen langs geweest om aan alle deelnemende leerlingen een attentie uit te reiken, zij kregen een fietsverlichting set.

Geluksvogels
Wethouder Spek sprak de kinderen toe en roemde hun prestatie met een lange kreet, die eindigde op ‘onwijs te gaaf oppie toppie’. Hij noemde de kinderen ‘geluksvogels’, juist nu de Thorbeckelaan voor een aantal maanden wordt afgesloten. “Jullie hebben straks geen last van de afsluiting, fietsers in Sliedrecht hebben geluk.” Spek benadrukte ook het leuke en sociale aspect van fietsen. “Je komt mensen tegen en je kunt elkaar groeten.”

Locale besteding
De 37 leerlingen met niet meer dan twee fouten kregen een waardebon van kantoorboekhandel De Gruijter. Gemeente Sliedrecht koos dit jaar voor lokale besteding van de cadeaus. De fietsverlichting sets zijn aangeschaft bij rijwielhandel Van der Aa.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld