Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Werkzaamheden geven deze zomer veel hinder op MerwedeLingeLijn

SLIEDRECHT – Spoorbeheerder ProRail gaat deze zomer volop aan de slag op de MerwedeLingeLijn, op het traject Dordrecht en Geldermalsen. Dat bericht woensdag 24 juni 2020 vervoerder Qbuzz. Van vrijdag 3 juli t/m zondag 9 augustus 2020 krijgen reizigers met de trein van en naar Sliedrecht op het traject daar mee te maken, 

Werk aan de winkel op het spoor. Reizigers gaan er hinder door ondervinden. Station Geldermalsen wordt opnieuw ingericht om te voldoen aan het Programma Hoogfrequent Spoor. Daarnaast zijn er werkzaamheden in Arkel en vinden er van maandag 17 augustus t/m zondag 23 augustus 2020 werkzaamheden plaats op station Dordrecht. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Op station Geldermalsen vervangt ProRail de huidige loopbrug voor een reizigerstunnel en wordt aan beide zijden een aangename entree gebouwd. Ook worden er twee nieuwe perrons gebouwd: aan de oostzijde en aan de westzijde. Het perron aan de westzijde wordt in de toekomst het perron voor de MerwedeLingelijn. Daarnaast worden er meerdere overwegen verwijderd, waardoor de algemene verkeersveiligheid zal verhogen en de kans op treinstoringen verlagen.

Tekst gaat verder onder video.
Bekijk deze video van de Lingense Alliantie voor meer informatie over deze werkzaamheden.

Verder wordt er in de zomer van 2020 aan de brug in Arkel gewerkt en vinden er werkzaamheden op station Dordrecht plaats. Gedurende de zomer zijn er vier periodes waarin er in het geheel geen treinen rijden op verschillende deeltrajecten van de MerwedeLingelijn. In de tussenliggende periodes is het spoor deels in gebruik. Qbuzz zet tijdens de buitendienststellingen van het spoor vervangend busvervoer in.

Vrijdag 3 juli t/m maandag 6 juli 2020
Dan is er geen treinverkeer tussen Leerdam en Geldermalsen. Reis op dit traject per vervangende buslijn 972. Buslijn 972 rijdt elk half uur en vertrekt op station Leerdam en Beesd aan de voorzijde van het station. Op station Geldermalsen vertrekt de bus aan de achterzijde van het station (Deilse zijde).

Zaterdag 4 en zondag 5 juli 2020
Geen treinverkeer tussen Gorinchem en Geldermalsen. Reis tussen Gorinchem en Geldermalsen met vervangende buslijn 972 (stopt niet in Arkel). Reis tussen Gorinchem en Arkel met vervangende buslijn 971. De bussen vertrekken aan de voorzijde van het station. Op station Geldermalsen vertrekt de bus aan de achterzijde van het station (Deilse zijde).

Dinsdag 21 t/m vrijdag 24 juli 2020
Geen treinverkeer tussen Leerdam en Geldermalsen

Zaterdag 25 en zondag 26 juli 2020
Geen treinverkeer tussen Gorinchem en Geldermalsen

Vrijdag 7 augustus t/m zondag 9 augustus 2020
Geen treinverkeer tussen Leerdam en Geldermalsen

Maandag 17 augustus t/m zondag 23 augustus 2020
Geen treinverkeer tussen Dordrecht en Sliedrecht. Vervangende bussen vertrekken op station Dordrecht vanaf de Krispijnzijde, niet op het busstation.

Reizen met een hulpmiddel
Voor mensen met een rolstoel of scootmobiel verzorgt Qbuzz alternatief vervoer. Hier gebruik van maken? Bel dan minimaal 2u vooraf met de klantenservice op 0900 – 728 99 65. Reizigers met een scootmobiel nemen plaats op een gewone stoel conform de regels bij taxivervoer. Fietsen zijn helaas niet toegestaan in de bussen.

Reis je in deze periode op dit traject?
Reis alleen als het moet en ga goed voorbereid op pad. Houd rekening met extra drukte en met extra reistijd – mede door de coronamaatregelen die in het OV genomen zijn – op de omreisroute, in het vervangend vervoer en bij de ( tijdelijke) haltes. Reis zo mogelijk buiten de ochtend- en avondspits en neem mondkapjes mee. Wat deze werkzaamheden exact voor je reis betekenen, zie je vanaf 10 dagen voor vertrek in de Qbuzz Reisplanner, NS Reisplanner op NS.nl of in de NS-app of kijk op Qbuzz

Plaats een reactie

*=Verplicht veld