Werkgroep Amnesty International roept op voor deelname aan schrijfmarathon

SLIEDRECHT – Voor mensen die onterecht vastzitten, bedreigd en gemarteld worden, vindt woensdag 9 december 2020 de jaarlijkse schrijfmarathon van de lokale werkgroep van Amnesty International gehouden. Iedereen mag mee brieven schrijven. Vanwege het coronavirus en de geldende maatregelen is deelname mogelijk op verschillende manieren.

Schrijven om mensen vrij te krijgen, die rechten zijn ontnomen. De schrijfmarathon wordt anders dan vorig jaar vanwege de coronamaatregelen. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Voor wie?
Wie meedoet met ’s werelds grootste mensenrechtenevent, kan een leven veranderen. Om een voorbeeld te noemen. Dit jaar komt Amnesty o.a. in actie voor Paing Phyo Min uit Myanmar. Hij is veroordeeld tot zes jaar cel, omdat hij een gedicht schreef over het leger. Volgens Amnesty te bizar voor woorden. Min is een studentenleider en lid van een poëziegroep. De groep werd gearresteerd na hun comedyoptreden. Zij maakten verkleed als soldaten grappen over het leger. 

Aanmelden en schrijfpakket
Wie mee wil opkomen voor de rechten van mensen die nu gevangen worden gehouden en een brief wil schrijven kan de tweede woensdag van december tussen 13.00 – 22.00 uur terecht in gebouw De Voorhof, Middeldiepstraat 6. Wie thuis aan de slag wil, kan een schrijfpakket aanvragen dat gratis wordt bezorgd. Of je kijkt hier online bij Amnesty International. Aanmelden voor deelname in De Voorhof moet per e-mail: [email protected] Op dit e-mailadres kan ook het schrijfpakket worden aangevraagd met naam, adres en woonplaats in verband met bezorging. Jaarlijks worden wereldwijd rond de tiende december miljoenen brieven geschreven tegen het onterecht vast zetten van mensen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld