Agenten zien man op gestolen fiets in Dordrecht

(Archieffoto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

DORDRECHT / SLIEDRECHT – Een fiets die donderdag 12 november 2020 was ontvreemd op het Burgemeester Winklerplein is teruggevonden in Dordrecht. Op het moment van diefstal stond de tweewieler niet op slot. Agenten zagen een man (42) op de gestolen fiets rijden en konden de bestuurder stoppen. De Sliedrechtse wijkagent Erica Poots bericht daarover zondagochtend 22 november 2020 op sociale media en vertelt er meer over aan Sliedrecht24.

“Je jat anderhalve week geleden een fiets in Sliedrecht. Staat vol in beeld op camera. Je wordt vervolgens op beeld onder andere herkend door wijkagenten Dordrecht-Centrum. Dag na de herkenning zien juist zij hem fietsen in Dordrecht. U raadt het al… op de in Sliedrecht gestolen fiets. Ik zeg volle bingo!”, aldus Poots op Twitter, “Overigens niet de gestolen fiets van mijn vorige tweet. In een week tijd verdwenen er drie fietsen op dezelfde locatie. Twee van deze fietsen waren door de eigenaar per ongeluk niet op slot gezet. Maak het ze niet te makkelijk!” 

De wijkagent deed eerder deze maand onderstaande oproep. Deze fiets is nog niet gevonden.

Poots zegt zondag tegen Sliedrecht24: “De camerabeelden zijn door mij conform procedure gevorderd. Vervolgens heb ik deze camerabeelden van de winkelier gekregen. Ik heb ze bekeken en uitgewerkt. De printjes van de verdachte zijn vervolgens gedeeld in de briefing, die de collega’s van Drechtsteden Buiten elke dag te zien krijgen. Een student herkende de verdachte als eerste. Vervolgens kregen de collega’s van de binnenstad Dordrecht de printjes te zien. Zij herkenden de verdachte ook gelijk. Zien hem de dag erna in het centrum van Dordrecht op de fiets, die bij ons gestolen was.” De verdachte verblijft in Dordrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld