Werken en leren bij Verheij Integrale groenzorg blijkt ideale combinatie

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Tientallen mensen kwamen zaterdag 12 november 2022 naar het bedrijf Verheij Integrale groenzorg aan de Kweldamweg. Uit belangstelling en om informatie op te halen over het bedrijf en de mogelijkheden in september 2023 één van de tien mensen te zijn, die aan een opleiding mogen beginnen en ondertussen betaald krijgen voor arbeid. Een combinatie van vier dagen werken en één dag theorie. 

Medewerkers van Verheij Integrale groenzorg, uit verschillende disciplines van het bedrijf, namen de belangstellende mee door het bedrijf en op het eigen terrein. Er mocht zelfs op machines worden gezeten en kenners mochten de motor starten. Met dit open huis wilde de onderneming groenvoorzieners en hoveniers de kans geven om te ontdekken wat Verheij als werkgever heeft te bieden. Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Jong en oud, ervaren of niet-ervaren, denker of doener, man of vrouw, waren zaterdag welkom. “We horen vaak dat mensen, als ze hier eenmaal ‘op de zaak’ zijn geweest, zeggen: o, doe jullie dat ook?”, vertelt personeelscoördinator Gijs Goudswaard, “Verheij is veel meer dan een ‘traditionele’ hovenier, en dat willen we graag laten zien. Denk alleen al alle diverse functies en projecten die je bij ons kunt doen, onze doorgroeimogelijkheden en ons innovatief wagen- en machinepark. 

Combinatie
Directeur Dick Verheij van Verheij Integrale groenzorg is enthousiast over het aanbieden van werken en de eigen erkende opleiding. Dat blijkt een ideale combinatie. Hij leidt zijn eigen personeel op. “Vier dagen volgen de mensen hier een opleiding. Eén dag is een theoriedag, die soms ook nog buiten hier op het terrein wordt doorgebracht. Na de opleiding kunnen mensen doorstromen. Of je gaat buiten aan de slag of mogelijk op een andere plaats in het bedrijf. Het blijft een goede combinatie.” Bij de aanmelding ziet Verheij het enthousiasme en ambitie. De onderneming biedt na de opleiding kansen. Bovendien verdienen deelnemers aan de opleiding al terwijl ze nog les krijgen. Verheij vindt het belangrijk dat ouders / verzorgers achter de keuze van hun kind staan. In september 2023 begint een nieuwe opleiding. Verheij Integrale groenzorg werkt voor gemeenten en andere (semi)overheidsorganen in Nederland. Er werken 130 tot 150 mensen.

Foto onder:
De vakschool van Verheij Integrale groenzorg. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

1 gedachte over “Werken en leren bij Verheij Integrale groenzorg blijkt ideale combinatie”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld