Weinig winkelleegstand in Baggerdorp

SLIEDRECHT – In het baggerdorp staan in vergelijking met veel andere gemeenten in Nederland weinig winkels leeg. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Locatus en het Planbureau voor de Leefomgeving.

In de Kerkbuurt zijn veel winkels te vinden. Enkele panden op deze winkelpromenade staan leeg. (Foto Sliedrecht24)

In het baggerdorp gaat het volgens de onderzoekers om 1% winkelleegstand. De buurgemeenten van Sliedrecht staan er slechter voor. In de gemeente Hardinxveld-Giessendam en Molenwaard is er 6% winkelleegstand, in Papendrecht 5%. In Dordrecht staat 12% van de winkels leeg.

Overeenkomst
De provincies gaan zich inzetten om winkelleegstand terug te dringen. Ze gaan gemeenten ondersteunen bij het wegwerken van overcapaciteit. Provinciebestuurders ondertekenen hierover woensdagmiddag 5 oktober 2016 overeenkomsten met minister Kamp van Economische Zaken.

4 gedachten over “Weinig winkelleegstand in Baggerdorp”

  1. Tuurlijk, bloemetjes etc. geven centrum meer uitstraling, maar dat weegt niet op tegen variatie en compactheid van De Meent in Papendrecht.

  2. Jammer dat de Gemeente niet gewoon doorgaat met hun plan van bloemen, meer bankjes, lift en gedeeltelijke overkapping, daardoor zullen mensen nog steeds gaan winkelen in Papendrecht, Gorinchem enz…

  3. Inderdaad ongezellige winkelbuurt. Geen sfeer, geen bloemen aan de lantaarns of bomen. Compleet sfeerloos! Ik kom er zelden, alleen hoognodig! Liever naar Papendrecht of Dordrecht!

  4. Liever iets meer winkelleegstand en een gevarieerder winkelaanbod, dan de situatie zoals die nu is op de Kerkbuurt. Ik vind de Kerkbuurt eerder een kappers/brillen promenade dan een winkelpromenade. Ik ga om deze reden dan ook zeker zo graag in Papendrecht of Dordt shoppen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld