Weer reeks kleine vernielingen bij natuurspeeltuin De Woeste Weide

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Opnieuw zijn er tot teleurstelling van het bestuur vernielingen gepleegd in natuurspeeltuin De Woeste Weide. Dat is vermoedelijk gebeurd zaterdag 10 april 2021 aan het einde van de dag. Het gaat om onder meer aangerichte schade aan speelhuisjes, hekwerk en de waterbaan. 

Dit is een foto van een eerder aangerichte schade. Voor de achtste keer dit jaar zijn er vernielingen aangericht in natuurspeeltuin De Woeste Weide. “Ouders moesten eens weten wat hun kinderen hier uitspoken”, zegt De Munck. Medewerkers van de natuurspeeltuin worden er moedeloos van. (Archieffoto Natuurspeeltuin De Woeste Weide)

Voorzitter René de Munck van het bestuur van natuurspeeltuin De Woeste Weide heeft aangifte gedaan. Er is volgens hem voor zo’n duizend euro schade aangericht. “Vrijwilligers hebben er veel werk aan gehad om alles voor het seizoen klaar te krijgen. We willen de kinderen weer ontvangen. Nu kost het weer een aantal dagen om de schade te herstellen. Dat is dus achterstand en daar worden het bestuur en de vrijwilligers toch wel moe van”, vertelt De Munck zondag.

Open Park
Het bestuur van natuurspeeltuin De Woeste Weide is ook een voorstander van een open park. Nu is dat niet zo. Het bestuur vindt dat de gemeente Sliedrecht dat moet overwegen. De Munck: “Zo’n park en ook de kinderboerderij horen open te zijn. Dan is er meer sociaal toezicht. De gemeente gaat over het park en we vragen ons af waarom ze dit niet anders willen.” Van de vernielingen zijn foto’s gemaakt. Ook van aangebrachte graffiti. De politie doet verder onderzoek naar de daders. 

1 gedachte over “Weer reeks kleine vernielingen bij natuurspeeltuin De Woeste Weide”

  1. Gratis advies aan de boa en politie; meer surveilleren en meer gezaghebbers in dit dorp. Het verloederd door jeugd wat niet meer voor het donker binnen hoeft te zijn als ze uberhaüberhaupt al iets van regels hebben.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld