Koningsdag 2021 met autopuzzeltocht en sportieve activiteiten

SLIEDRECHT – De invulling van Koningsdag 2021, dinsdag 27 april 2021, is grotendeels bekendgemaakt door de Oranjevereniging Sliedrecht en Samen voor Sliedrecht. Via Youtube / Facebook en de gemeentelijke website spreekt vanaf 09.00 uur burgemeester Jan de Vries (CDA) iedereen toe. Dat doet ook Henk Lammers, voorzitter van Oranjevereniging Sliedrecht. Vanaf 09.30 uur begint een auto- en fietspuzzeltocht en een half uur later sportactiviteiten.

Het dagelijks bestuur van Oranjevereniging Sliedrecht met v.l.n.r. voorzitter Henk Lammers, secretaris Dennis Speksnijder, voorzitter activiteiten Jan Brijder en penningmeester Bert Verschoor. (Foto Oranjevereniging Sliedrecht)

Oranjevereniging Sliedrecht zet zich al wekenlang volop in om Koningsdag 2021 tot een feestelijk dag te maken. Vanwege de huidige maatregelen vraagt dat veel creativiteit. Samen met verschillende Sliedrechtse organisaties en sportverenigingen hebben ze de handen ineen geslagen en er is een mooi programma ontstaan.

Digitale Aubade
Koningsdag 2021 zal feestelijk worden gestart met een digitale Aubade. De opnames voor deze Aubade vinden binnenkort plaats. Muziekvereniging Crescendo en kinderen van diverse kinderkoren zetten hun beste muzikale beentje voor om Koning Willem Alexander een feestelijke digitale groet te brengen. De nieuwe burgemeester Jan de Vries zal een toespraak verzorgen, evenals de voorzitter van de Oranjevereniging, Henk Lammers. Uiteraard wordt de Aubade digitaal gedeeld via de verschillende kanalen zoals Facebook, Youtube en de website van de gemeente Sliedrecht.

Sporten
De sportactiviteiten zijn een samenwerking van Oranjevereniging Sliedrecht, S.O.J.S., Samen Voor Sliedrecht, Omnisportvereniging Synergos, Sport Fysiek, CrossFit en SKC Merwede/Multiplaat. Voor de kinderen is er een sportieve uitdaging op het korfbalterrein aan de Thorbeckelaan en het ijsbaanterrein aan de Lijsterweg. De activiteiten zijn van 10.00 – 12.00 uur. Vanaf donderdag 15 april 2021 gaat de aanmelding open en kan hier online worden aangemeld. Belangrijk is dat er een groepje wordt gevormd met maximaal tien kinderen uit eigen bubbel (denk aan schoolklas, sportclub, buurtkinderen). Er kan alleen per groep worden opgegeven. Deze activiteit wordt mede georganiseerd door verschillende Sliedrechtse sportclubs.

Auto- en fietspuzzeltocht en aanmelden
Het wordt de allereerste Willem IV-auto- en fietspuzzeltocht over een afstand van 35 kilometer. De deelnemers krijgen een ‘goed gevulde’ goodiebag en een opdrachten-routeboekje. Er kan worden gestart tussen 09.30 – 11.00 uur bij het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. Deze dag is er ook een bezemwagen beschikbaar. Wie de dagen daarna kan, kan de route onder eigen verantwoording uiteraard rijden. Wie de vragen goed beantwoord, maakt kans op een prijs. Het inleveren van de antwoorden kan hier online, maar je kan ze ook persoonlijk inleveren bij MenStore Verschoor, Kerkbuurt 93. De antwoorden van de puzzeltocht kunnen tot uiterlijk 5 mei 2021 worden ingeleverd. Deelnemers aan de auto- en fietspuzzeltocht kunnen zich aanmelden. Deelname is gratis. In het veld ‘opmerkingen’ moet worden gezet het aantal deelnemende personen en welk vervoermiddel wordt gebruikt.

Presentje en tekenwedstrijd basisschoolkinderen
In de week voor Koningsdag krijgen alle Sliedrechtse basisschool kinderen een cadeautje uitgereikt. Aan dit cadeautje is een tekenwedstrijd verbonden. Kinderen kunnen een foto van hun straattekening insturen via [email protected] De mooiste inzendingen worden beloond met een prijs. Aan alle activiteiten helpt de organisatie ‘Samen voor Sliedrecht’ mee. Veel prachtige initiatieven waarbij samenwerking tussen allerlei verschillende Sliedrechtse verenigingen hoog in het vaandel staat. De Oranjevereniging hoopt veel Sliedrechters, live of digitaal, te ontmoeten bij één van de activiteiten. Uiteraard wordt bij alle activiteiten gewerkt volgens de huidige regelgeving.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld