Weekendafsluitingen voor verbreding A15 Papendrecht-Sliedrecht

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Voor de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht zijn drie weekendafsluitingen nodig. Tijdens een weekendafsluiting wordt één rijrichting van de A15 afgesloten. De eerste weekendafsluiting is van vrijdag 30 juli 2021, 20.00 uur tot maandag 2 augustus 2021, 05.00 uur. De A15 richting Rotterdam is dan afgesloten tussen knooppunt Gorinchem/A27 en oprit (23) Papendrecht.

Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid. In overleg met de wegbeheerders in de regio worden de verkeerslichten op de drukste routes tijdens de weekendafsluitingen tijdelijk aangepast voor een betere doorstroming. (Kaart Rijkswaterstaat)

De twee andere weekendafsluitingen op de A15 richting Gorinchem zijn:

  • Vrijdag 13 augustus 2021, 22.00 uur tot maandag 16 augustus 2021, 05.00 uur.
  • Vrijdag 20 augustus 2021, 22.00 uur tot maandag 23 augustus 2021, 05.00 uur.

Tijdens deze weekenden is de A15 richting Gorinchem afgesloten tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en oprit (25) Sliedrecht-Oost.

Omleidingen
Tijdens deze weekendafsluiting (30 juli-2 augustus 2021) wordt verkeer richting Rotterdam op de A27 bij knooppunt Gorinchem omgeleid via de A27, A2, A12 en A20; of de A27, A59 en A16. Weggebruikers moeten rekening houden met 20 minuten extra reistijd. Verkeer in de omgeving wordt ter plaatse omgeleid. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Vervoer met gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A27, A59 en A16. De planning kan wijzigingen door onvoorziene omstandigheden. Kijk op N3Werkzaamheden voor actuele informatie over deze werkzaamheden, de afsluitingen en omleidingen.

Extra rijstrook
Op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht staat structureel file in de spits. Daardoor ontstaat ook drukte op de gemeentelijke en provinciale wegen. Met een uitbreiding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht met één rijstrook verbetert de doorstroming van het verkeer. Tussen Sliedrecht-West en Papendrecht-N3 leg Rijkswaterstaat een extra rijstrook aan. Dit wordt een zogeheten weefvak met vluchtstrook. Tussen Papendrecht-N3 en Sliedrecht-Oost leggen ze een permanente derde rijstrook met vluchtstrook aan. De bestaande spitsstrook tussen Papendrecht en Sliedrecht-West komt daarbij te vervallen. De extra rijstroken komen in de (midden)bermen van de weg en blijven binnen de huidige contouren van de weg en geluidschermen. De geluidschermen blijven op dezelfde plaats staan als nu en houden dezelfde hoogte.

Forse aanpak
Rijkswaterstaat past de komende jaren in en rond de Drechtsteden het huidige wegennet aan om files te verminderen. Denk hierbij onder andere aan de verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht en de nieuwe aansluitingen van de A16 en A15 op de N3. Daarnaast zijn het groot onderhoud aan de N3 en de renovatie van de Wantijbrug onderdeel van de opgave van Rijkswaterstaat om de komende jaren de bestaande infrastructuur te vervangen en renoveren. Veel bruggen, viaducten, sluizen en tunnels stammen uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Het verkeer is sindsdien enorm toegenomen en vrachtwagens zijn zwaarder geworden. Door renovatie of vervanging werkt Rijkswaterstaat aan de infrastructuur voor de komende generatie(s). Daarbij wordt gebruik gemaakt van slimme en duurzame technieken. Rijkswaterstaat werkt bij deze onderhoudsopgave samen met bijvoorbeeld provincies, gemeenten en marktpartijen.

1 gedachte over “Weekendafsluitingen voor verbreding A15 Papendrecht-Sliedrecht”

  1. Vooropgesteld: ik heb geen enkele moeite met wegen of straten die open moeten. Regelmatig ben ik wel verbaasd hoe de afstemming is omdat soms een weg of plaats die net dicht is weer open moet maar dan kan blijkbaar niet anders. Wat wel anders kan is informatie verstrekken.

    Toen ik opstond van de week zag ik opeens drie borden: opgebroken weg, wegsleepregeling. Niemand weet waarom. Ik vind het wel tekenend vooral omdat het de tweede keer is. De eerste keer werd de helft van het plein plotseling van een bord voorzien met wegsleepregeling en kwamen er gigantische containers die maanden bleven staan. Geen probleem maar zou leuk geweest zijn als men ons had geïnformeerd. Wat zou er nu in de Middeldiepstraat gaan gebeuren?? In bovenstaand overzicht zie ik het ook niet. Het is maar 1 dag zegt het bord maar ineens twijfel ik daaraan. Dat krijg je dan.

    Weleens aan gedacht dat een beleefde vorm van communiceren misschien helpt om begrip te kweken?? Door heel Sliedrecht. Overheid, woningbouw, grote bedrijven, geef gewoon informatie!!!

    Dat kan door in dit geval even een bord te plaatsen met het waarom: gasleiding vernieuwen, nieuwe kabels, riolering, Zeg maar gewoon: mensen serieus nemen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld