Regio-akkoord Gezonde Leefstijl Interventies ondertekend

SLIEDRECHT / REGIO – Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn heeft het het regio-akkoord ondertekend, waarmee de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) mogelijk wordt gemaakt. De eerste groepen gaan van start bij PMC In Balans onder begeleiding van GLI-coach Simone Kok.

Wethouder Piet Vat hier samen met psychosomatisch fysiotherapeut en GLI-coach Simone Kok bij de ondertekening. (Foto gemeente Sliedrecht)

In Sliedrecht heeft volgens de gemeente 49% van de volwassenen tot 65 jaar overgewicht. Bij mensen boven de 65 jaar is dat 35%. Veel mensen hebben moeite om een gezond gewicht te bereiken en hebben daar hulp bij nodig. Daarom kun je vanaf nu in Sliedrecht een 2-jarig leefstijlprogramma volgen dat volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. Je wordt met een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele coaching begeleid bij het aanleren van een gezonde leefstijl, afvallen en vasthouden van een gezond gewicht. 

Aanvulling en verbreding
PMC In Balans aan Wilhelminastraat 69a is de eerste praktijk in Sliedrecht waar het programma van start gaat. Psychosomatisch fysiotherapeut en GLI-coach Simone Kok heeft er zin in. “Het GLI-programma zie ik als een mooie aanvulling en een verbreding van mijn vakgebied in onze praktijk; als fysiotherapeut behandel ik in mijn dagelijkse werk mensen die klachten hebben. Als GLI-coach ga ik mensen begeleiden met het verkrijgen van een gezonde(re) leefstijl om daarmee gezondheidsklachten te voorkomen.”

Sneller ziek
Overgewicht en een ongezonde leefstijl geven een verhoogd risico op allerlei aandoeningen, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en hart- & vaatziekten. Slaapgebrek, stress en slechte voeding verzwakken ook je afweersysteem, waardoor je lichaam minder goed in staat is om virussen en andere ziekteverwekkers te bestrijden. Wethouder Piet Vat: “Ik vind het daarom heel belangrijk dat er goede begeleiding beschikbaar is voor mensen die met hun leefstijl aan de slag willen. Voor de GLI werken we ook samen met huisartsen en de GGD om het aanbod te vergroten en het programma verder te verbeteren. Zo maken we Sliedrecht steeds een stukje gezonder.”

Aanmelden
Inwoners die aan de slag willen voor een fitter en vitaler leven vinden informatie op de regionale website www.gli-zuidhollandzuid.nl en kunnen contact opnemen met de regiocoördinator: Leefstijlcentrum Your Health Spot, tel. 078-612 55 49 of per e-mail [email protected] Voor vergoeding vanuit de basisverzekering heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Ben je leefstijlcoach, diëtist of fysiotherapeut en wil je de GLI aanbieden in jouw praktijk? Neem dan ook contact op met de regiocoördinator voor meer informatie over de mogelijkheden.

2 gedachten over “Regio-akkoord Gezonde Leefstijl Interventies ondertekend”

  1. Beste Aart,

    De eerst groep zit vol, maar er is een tweede in aankomst, dus meld je aan via je huisarts en laat je op de wachtlijst plaatsen?

    Groet, Simone, leefstijlcoach

  2. De geplande groep in Sliedrecht zit al vol. Men weet niet wanneer er een tweede groep in Sliedrecht gaat starten. Je kan wel, al daar nog plaats is, naar omliggende gemeenten. Is een regionaal project. Er zullen wel een beperkt aantal plaatsen per gemeente beschikbaar zijn. Lang leven de regio Drechtsteden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld