Watertoren B.V.: ‘In 2020 start ontwerpen van nieuw plan’

SLIEDRECHT – Als de gemeenteraad dinsdag 29 oktober 2019 instemt met de kaders voor de ontwikkeling van het watertorenterrein gaat Watertoren B.V. aan de slag. “Tot het einde van het jaar gaan wij ook bij andere overheden, zoals Rijkswaterstaat en het Waterschap,  kaders ophalen, bijvoorbeeld over het vaarregime op de rivier of de plannen voor dijkversterking. Deze kaders zijn voor ons heel belangrijk, want deze bepalen mede de ruimte die wij hebben om met anderen onder wie omwonenden in gesprek te gaan”, zegt woensdag 16 oktober 2019 woordvoerder Gelinde Groeneveld van Watertoren B.V. In 2020 komt er een plan voor het watertorenterrein aan de Rivierdijk.

De komende tijd zegt Watertoren B.V. ook de reacties, ideeën en suggesties die zaterdag 5 oktober 2019 zijn gegeven tijdens een openstelling van het terrein en de zaken die in eerdere gesprekken door bewoners zijn meegegeven nog goed te bestuderen. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het bekijken van ingediende ideeën gaat Watertoren B.V. samen met de mensen die zich hebben opgegeven om actief te willen meedoen in het proces uitvoeren. Groeneveld: “Zij worden binnenkort hierover benaderd. Pas volgend jaar zal worden gestart met het ontwerpen van een nieuw plan.”

Participatie
Watertoren B.V. heeft op basis van alle reacties zaterdag 5 oktober 2019 en eerdere gesprekken een participatieplan gemaakt. “Daarin staat precies hoe we de participatie willen aanpakken. Dit plan wordt op dit moment nog besproken met de gemeente, na goedkeuring kunnen we dit delen”, aldus Groeneveld. 

1 gedachte over “Watertoren B.V.: ‘In 2020 start ontwerpen van nieuw plan’”

  1. Wat mij is opgevallen dat op 5 okt het Watertoren N.V. totaal niet het idee heeft gegeven dat zij openstonden voor de ideen van de bewoners.
    Sterker nog ook de eerdere plannen waren gewoon nog zoals ze waren, dus iemand is hier niet goed voorgelicht,, of Watertoren n.v. of Gelinde is niet op de hoogte. hoe kan het zijn dat zelfs op 5 okt de Gemeente Sliedrecht niet op de hoogte was dat Gelinde tegen de bewoners heeft geroepen dat er geen plan meer was,, bij wie komt dit dan vandaan volgens Gelinde?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld