Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Waterpolo mannen DWF winnen van Alblasserdam

SLIEDRECHT – Het waterpoloteam Heren1 van Door Water Fit (DWF) heeft zaterdag 27 oktober 2018 gewonnen van De Wiekslag uit Alblasserdam. De wedstrijd in bronbad De Lockhorst eindigde in 6-2. Na afloop werd het treffen omschreven als ‘een prachtig resultaat van een mooi staaltje teamwork!’.  

Na het eerste fluitsignaal werd de sprint ingezet om als eerste de bal in de ploeg te krijgen. Gelijk was al duidelijk dat DWF de snelste zwemmers in het water had en het team mocht dan ook als eerste de aanval inzetten. (Foto DWF)

Aan beide kanten werd er fanatiek gezocht naar gaatjes in de verdediging en een enkele keer kwam het tot een schot op doel maar aan het einde van de eerste periode was er, behalve de tijd, niets veranderd op het scorebord.

Strafworp
De tweede periode werd er iets aanvallender gewisseld door DWF. Stef Kraaijeveld kwam als aanvaller in de ploeg wat duidelijk meer problemen opleverde voor de verdediging van de Alblasserdammers. Steeds vaker speelde het spelletje zich af op de helft van De Wiekslag en het was wachten op een eerste doelpunt. Deze viel vanuit een strafworp die goed strak door Stef Kraaijeveld werd binnengeschoten.

Snoeihard
Dat aan Sliedrechtse zijde tot nu toe de nul gehouden werd was voor een groot deel te danken aan de uitstekend keepende doelman Pascal van Meeteren. Zelfs in een één op één situatie had de sluitpost het laatste woord. De 2-0 kwam op naam van Marcel Lans die met een snoeihard afstandsschot aan de andere kant wel de keeper wist te passeren.

Teggendoelpunt
DWF zat duidelijk in een winning flow en ging ook in de derde periode door met scoren. Doelpunten van wederom Stef Kraaijeveld en Marco Slieker zorgde voor een 4-0 voorsprong. Ook moest er een tegendoelpunt geïncasseerd worden wat de eindstand van deze periode op 4-1 bracht in het voordeel van de Sliedrechters. 

Spannend
Met deze comfortabele stand werd een begin gemaakt aan de vierde en tevens laatste periode. Het was De Wiekslag die nu als eerste het net wist te vinden. 4-2 en even leek het toch nog spannend te gaan worden. DWF bewaarde echter de rust en gooide met doelpunten van Nick Raimond en aanvoerder Chris den Breejen de wedstrijd definitief op slot. 

Wil je ook eens komen kijken of waterpolo bij DWF wat voor jou is? Je wordt uitgenodigd om mee te komen trainen. Maandag vanaf 21.15 uur en donderdag vanaf 21.00 uur in het wedstrijdbad van bronbad De Lockhorst, Sportlaan 1. Sliedrecht24 is mediapartner van DWF. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld