Wat zijn de mooiste fietstochten rond Sliedrecht?

SLIEDRECHT / REGIO – Ben je een fervente wielrenner of ben je tijdens de pandemie helemaal verslaafd geraakt aan deze sport? Mogelijk ben je dan van plan om in 2021 een nieuwe fiets aan te schaffen. Het kiezen van de beste racefiets is voor jou dan een grote beslissing. De prijzen en beschikbare opties beslaan een enorm bereik. Wat ze allemaal gemeen hebben, zijn twee wielen en drop-bars. Daarnaast zijn er veel dingen waar je aan moet denken als je op zoek bent naar een nieuwe racefiets. Ook kan het slim zijn om via een vergelijkingswebsite te kijken bij alle verzekeringen om je fiets te beschermen. Nadat je dit gedaan hebt kun je met een gerust hart de racefiets om de onderstaande fietstochten rond Sliedrecht te gaan fietsen op je nieuwe tweewieler. Veel plezier!

Anderhalf uur langs industriële scheepvaart
Zo kun je ervoor kiezen om een fietstocht te fietsen die je kunt vinden op Komoot, waar alle routes die genoemd worden in dit artikel vandaan zijn gehaald. Deze tocht is zo goed als 28 kilometer lang en zal daardoor ongeveer anderhalf uur duren als je fiets met een tempo van 17,5 kilometer per uur. Dit is een makkelijke route die geschikt is voor elk fitnessniveau, wat onder meer het geval is doordat je met name over verharde ondergrond zult. Je begint bij Sliedrecht Baanhoek, het treinstation, en eindigt hier ook. Je fietst dus eigenlijk een rondje, waarbij je onder meer langs industriële scheepvaart zult komen. Ook Avelingen is een highlight tijdens deze mooi tocht.

Met het fiets op het pontje
Ben je een fervente fietser? Je kunt dan dus wel wat pittigs aan, waarvoor deze route geschikt is. Dit wordt namelijk gezien als een gemiddelde fietstocht, waardoor goede conditie vereist is. Wel fiets je voornamelijk op verharde ondergrond, wat natuurlijk positief is. Je begint bij deze route bij het treinstation in Sliedrecht en gaat na een paar kilometer even off-road in de Hollandse Biesbosch. Vervolgens zul je bij Kop van ‘t Land op een pontje moeten. Ook daarna zul je nog in de natuur blijven fietsen, al eindig je uiteindelijk wel weer bij het treinstation in Sliedrecht. In totaal zal deze tocht 42,9 kilometer lang zijn.

Route langs Kinderdijk
Vanuit Sliedrecht is het ook mogelijk om een fietsroute te volgen die je langs Kinderdijk brengt. Dit is wel een relatief lange tocht, het gaat namelijk om een afstand van bijna 35 kilometer. Hier zul je ongeveer twee uur over doen op je fiets. Hierdoor is een goede conditie wel vereist, al zul je gelukkig vooral op verharde ondergrond fietsen. Ook deze route begint weer bij het treinstation in Sliedrecht. Daarna zul je na zeven kilometer fietsen langs Korenmolen “De Hoop” komen. Dieselgemaal polder Sliedrecht zul je vervolgens ook tegenkomen. Na ongeveer 19 kilometer ben je bij Kinderdijk en de prachtige molens, waar je natuurlijk even een pitstop moet houden.

Lang pad door Waalbos
Wil je echt lang op je racefiets zitten? Deze route is 76,9 kilometer lang en dus echt geschikt hiervoor. Je zult over deze tocht ongeveer 4 en een half uur doen. Opnieuw begin je bij het treinstation in Sliedrecht, waarna je na 15 kilometer fietsen bij het Pad door Waalbos komt. Vervolgens kom je bij Fietspad aan de Oude Maas en zul je de restanten van een oude brug bij de Oude Maas zien. Ook ga je nog door een fietstunnel. Nadat je even doorfietst zul je uiteindelijk bij Windlust komen, net zoals bij de haven in Numansdorp. Ben je bijna bij je eindbestemming, oftewel het treinstation? Je zult dan de Wantijbruggen zien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld