Wasko’s eerste Beweeg Kinderdagverblijf van start

SLIEDRECHT – Wasko Kinderopvang opent 3 oktober de deuren van haar eerste Beweeg KDV. Het kinderdagverblijf wordt gehuisvest bij sporthal De Basis, thuisbasis van volleybalvereniging Sliedrecht Sport. Het betreft een uitbreiding van de kinderopvangactiviteiten aangezien Wasko in de sporthal al een Sport BSO heeft.

Wasko laat kinderen jong ervaren dat bewegen leuk is. Deze locatie is één van de eerste Beweeg KDV’s in de Alblasserwaard. Wasko is dé regionale kinderopvangorganisatie in de Alblasserwaard. Wasko heeft meer dan 50 locaties verspreid over vier gemeentes: Papendrecht, Alblasserdam, Molenlanden en Sliedrecht. (Foto Wasko Kinderopvang)

“Het belangrijkste vinden we dat kinderen met plezier bewegen”, vertelt Bianca Tolenaars, locatiemanager Wasko Kinderopvang. “Elk kind doet dat eigenlijk van nature al. Wij zien het als onze taak om die nieuwsgierigheid verder aan te wakkeren en de lol die kinderen zelf ervaren in beweging te vergroten. Deze locatie is natuurlijk top met ook nog eens de beachvolleybalvelden als levensgrote zandbak voor de deur.” Naast dat kinderen met beweegspellen heerlijk in beweging zijn, ontwikkelen ze hun motoriek. Tolenaars. “Ook leren ze rekening te houden met elkaar en oefenen daarnaast hun taalvaardigheid. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat elke activiteit een nieuw avontuur is met volop uitdaging binnen de eigen veilige groep. Op die manier hebben onze medewerkers oog voor iedereen en krijgt elk kind de ruimte om zich op eigen wijze en tempo te ontwikkelen.”

Start
Wasko start eerst in een tijdelijk onderkomen voor één dagopvanggroep waar 12 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar naar hartenlust kunnen bewegen, ontdekken en spelen. In de toekomst wil Wasko dat laten uitgroeien naar twee dagopvanggroepen in sporthal De Basis. De start is iets later dan gehoopt. Personeelstekorten in de branche speelden hierin een belangrijke rol. “Gelukkig hebben we inmiddels voldoende kanjers van pedagogisch medewerkers die er veel zin in hebben”, aldus Tolenaars

Samenwerking
Wasko werkt al een aantal jaar samen met Stichting Sportaccommodatie Benedenveer (SSB), eigenaar van sporthal De Basis. Basisschoolkinderen kunnen op de Sport BSO, buiten schooltijden, heerlijk energie kwijtraken en weer opdoen door het sport- en spelaanbod. “Wij verwelkomen de aanvulling met het Beweeg Kinderdagverblijf zeer”, aldus Ad Riebergen, voorzitter van SBB. “Bewegen is ontzettend belangrijk voor jong en oud. We werken al jaren goed samen met Wasko. Zij voegen met de Sport BSO en straks de Beweeg KDV echt iets toe aan het aanbod van kinderopvang in Sliedrecht.”

Gezonde Kinderopvang
Tolenaars: “Als ‘Gezonde Kinderopvang’ werken we structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Onze medewerkers zijn geschoold. Binnen de aanpak Gezonde Kinderopvang is bewegen één van de belangrijke gezondheidsthema’s. Jonge kinderen brengen vaak veel tijd door op de kinderopvang. Ook op deze plek is een gezonde start natuurlijk van het grootste belang, want zo wordt de basis gelegd voor de rest van hun leven.”

Inschrijven
Ouders kunnen nu al hun kinderen inschrijven. Dit kan hier online. Wil je meer informatie dan kun je bellen met de afdeling Kindplanning, tel. 078-6157165, optie 1. Er zijn nog plaatsen vrij voor met name woensdagen en vrijdagen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld