‘Warmtenet voor straten De Horst en Vogelenzang’

SLIEDRECHT – In Sliedrecht-Oost is meer dan 70% van de huurders van woningcorporatie Tablis Wonen in De Horst akkoord gegaan met de plannen om hun woning aardgasvrij te maken en aan te sluiten op het warmtenet van HVC.

Voor dit deel van de wijken in De Horst en Vogelenzang kunnen nu volgens de gemeente Sliedrecht de nodige stappen worden gezet om het warmtenet aan te leggen. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Naast de 73 huurwoningen van Tablis Wonen worden ook 33 woningeigenaren op dit net aangesloten en aardgasvrij gemaakt. “Ik ben erg blij dat we nu eindelijk deze stap kunnen zetten. Samen met HVC en andere bouwpartners gaan we nu alles op alles zetten om in 2024 verder te kunnen”, zegt wethouder Ton Spek (CDA) van Wonen en Duurzaamheid.

Langer
Vorig jaar kozen de particuliere bewoners al voor het warmtenet, maar het duurde even voordat zij zekerheid kregen of het doorging. Ook duurde het langer dan verwacht om de huurders van Tablis Wonen in De Horst mee te nemen in de plannen voor verduurzaming en genoeg steun voor deze plannen te krijgen.

Seinen op groen
Nu de bewoners hebben ingestemd met het gasloos maken van hun woning, kunnen HVC en de gemeente concrete planningen maken. Niet alleen voor de aanleg van het warmtenet en het aansluiten van de woningen, maar ook voor de herinrichting van de Vogelbuurt-Noord. 

7 gedachten over “‘Warmtenet voor straten De Horst en Vogelenzang’”

 1. Op de website van HVC: nieuws.hvcgroep.nl staat dat HVC stopt met leveren van Electra en Gas welke overgaat naar nieuwe partij. Warmte blijft bij HVC als hun kernactiviteit.

 2. Bron RTL Nieuws.
  Stook koste iets goedkoper 2024
  Op dit moment ligt de aanleg van nieuwe warmtenetten praktisch stil. Energiebedrijven hebben grote bezwaren tegen de nieuwe plannen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor de aanleg van warmtenetten.

 3. gemeente heeft afspraak met hvc over wamtenet die stopt ineens wordt nu samenom weer een monopolist hoe zit het met de prijzen !!!!!!!!!

 4. Er zijn in het voortraject een aantal zaken zoals vastrecht en prijs warmte altijd onder door ACM aangegeven tarieven etc. afgesproken. Zie informatiefolders vanuit het verleden . Ben benieuwd, maar ga er wel vanuit dat deze overgenomen worden door de nieuwe partij.
  Over het tijdstip van aanleg (winter en voorjaar) is het normaal bij alle netbeheerders in Nederland dit uit te voeren buiten het “stookseizoen” oftewel in periode tussen 1 april en 1 oktober!

 5. Best apart,
  HVC gaat stoppen als energieleverancier, OM (samenom.nl) gaat het monopolie overnemen. Met na de 1 week bekendmaking, gelijk met nieuwe tarieven te komen.

  Citaat uit mail; Het leveren van stroom en gas aan huishoudens past niet meer in onze kernactiviteiten. HVC gaat zich als publiek bedrijf helemaal richten op het helpen verduurzamen van onze aandeelhoudende gemeenten, onder andere door het aanleggen van warmtenetten en het produceren van zonne- en windenergie.

 6. natuurlijk gaan ze weer met het warmtenet beginnen, het is tenslotte bijna winter, ze geven al vorst en sneeuw op, tijd om alles lekker overhoop te gooien, en als het gaat vriezen en sneeuwen duurt het lekker lang voordat het weer klaar is, ik denk zo , volgend jaar zomer?? als ze dat redden, en duurzaam?? met van de grote agregaten? die dag en nacht aan staan

Plaats een reactie

*=Verplicht veld