Warmte en winter voelbaar tijdens decemberexpositie in Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – Beleef de warme winterse sfeer in het Sliedrechts Museum. Vanaf zaterdag 2 december 2023 is het gehuld in ‘winterse omstandigheden’, een tijd van warmte, traditie en samenzijn. De kachel brandt en wordt zodoende extra aangenaam vertoeven aan Kerkbuurt 99 – 101 met de winterse sfeerbeelden en ook activiteiten voor de jeugd.

Sneeuwpoppen maken dus, schaatsen op de sloten en soms zelfs op de dichtgevroren rivier! Voor de jeugd van nu lang niet zo vanzelfsprekend meer. 

In de winters van vroeger lag er iedere winter ijs en sneeuwde het vaak. Je bent welkom om te komen kijken naar filmbeelden over de befaamde molentochten en bekijk de sfeerfoto’s van vroeger. Kerstbomen, een prachtige oude arrenslee en oude schaatsen ontbreken niet. Maar ook andere winterobjecten uit het verleden zijn te zien in het museum.

Tekst gaat verder onder foto.

“In deze donkere dagen van het jaar is het juist van belang om elkaar te ontmoeten en te genieten van de warme sfeer. Het museum staat dan ook in het teken van warmte, traditie en het samenbrengen van de gemeenschap”, zegt voorzitter Joost Verhoef van het Sliedrechts Museum.

Tekst gaat verder onder foto.

Kinderen
Een heuse ‘koek en zopie’ kraam is opgesteld waar bezoekers een beker warme chocolademelk en een plak koek aangeboden krijgen. Voor de kinderen liggen er vanaf zaterdag pietenmaskers en kleurplaten van Sint en Piet. Natuurlijk ontbreken dan de kruidnoten niet. Voor de jonge bezoekers is er de hele maand een grabbelton en vanaf zaterdag 9 december 2023 is er een speurtocht. In de voormalige raadzaal van de gemeente Sliedrecht staat een prachtig gedekte tafel met servies van vroeger. Kinderen kunnen verder op de foto met de kerstman.

Oude traditie terug
Tenslotte komt een oude Sliedrechtse traditie terug. Zaterdag 30 december 2023 wordt getoond hoe vroeger de poverpotten werden gemaakt, waarmee de kinderen langs de deur gingen en het bekende lied zongen. Een oude Sliedrechtse traditie.

Geopend
Het Sliedrechts Museum is op op woensdag en zaterdag 14.00 – 17.00 uur. Zaterdag 16 december 2023, tijdens de kerstbraderie op winkelpromenade Kerkbuurt, is het Sliedrechts Museum geopend van 10.00 – 17.00 uur. Entreeprijzen zijn € 2,– voor volwassenen, € 1,– voor kinderen en € 1,– voor museumjaarkaarthouders.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld