Warm dubbelconcert koren Sursum Corda / Met Hart en Stem in Grote Kerk

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Zowel het weer als de sfeer was warm tijdens het Zomerconcert vrijdagavond 17 juni 2022 in de Grote Kerk aan Kerkbuurt 131. Het christelijk gemengd koor Sursum Corda uit Sliedrecht en de Nederlands Hervormde Zangvereniging Met Hart en Stem uit Zwijndrecht verzorgden een dubbelconcert met een gevarieerd programma.

De beide koren, Sursum Corda en Met Hart en Stem, tijdens de gezamenlijk gezongen Jubelcantate ‘Juich voor God!’ De samenwerking van de koren klonk als een echte eenheid. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De algehele leiding van het concert was in handen van Edwin van Dijk, de vaste dirigent van beide koren. Muzikale medewerking werd verleend door Rens de Winter op het Naberorgel en Gert-Jan Scherff op piano. Severin van Dijk speelde dwarsfluit en Pascal van de Velde op trompet. De opening en sluiting van de avond werd verzorgd door predikant C.P. de Boer van de Christelijk Gereformeerde Kerk Beth-El.

Programma
Na het gezamenlijk gezongen ‘Lied van hoop’ (M. den Toom) kwamen de beide koren afwisselend ‘aan de beurt’. Het koor Sursum Corda zong onder meer: ‘Heer onze God heerlijk is Uw naam’ (F.C. Atkinson), ‘Een toekomst vol van hoop’ (arr. B. Noteboom/L. Moree) en ‘His Name is Excellent’ (C. Simper). Koor Met Hart en Stem bracht onder andere ‘Heel ons leven’ (J. Kramer), ‘Praise Him now’ (J.W. Peterson) en ‘Jezus ik vertrouw U’ (M. den Toom) ten gehore. Samenzang vormde ook onderdeel van het programma.

Collecte en oproep
Tijdens het concert werd gecollecteerd voor Noodhulp Oekraïne. Tijdens de coronaperiode zijn veel koren in ledenaantal teruggelopen, ook Sursum Corda – dat momenteel rond zestig leden telt – ontkwam hier niet aan. Nieuwe leden zijn welkom. Het aanwezige publiek werd aangemoedigd om lid te worden. Sursum Corda repeteert iedere dinsdagavond in de Boazkerk aan Rondo 325.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld