Prins stunt tegen topper op eerste avond OKD

SLIEDRECHT – Het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek 2022 – het OKD – is donderdag 16 juni 2022 prachtig begonnen! Tot op het allerlaatst (een paar minuten voor tijd) toe hebben zich mensen opgegeven. Veel uit Sliedrecht, maar ook veel uit de nabije en verdere omgeving.

Tijdens de eerste avond van het OKD was het donderdagavond volle bak. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Er hebben zich 56 mensen opgegeven, onder wie meisjes. Van deze 56 waren er de eerste avond 44 present en er werd dus aan maar liefst 22 borden geschaakt. Dit was de eerste avond van zeven toernooiavonden OKD.

Langste partij
Martin Prins hield goed stand tegen Albert Segers die in ELO-rating wel 500 punten meer heeft! Prins speelde al in het begin een randpion om te voorkomen, dat een loper van Segers z’n dame zou aanvallen. Op zich staat die zet niet bekend als sterk, maar Segers kwam toch niet verder dan remise. Het langst duurde de partij van Niels Verhaar tegen Maarten Hartkoren. Dat is vaak zo met een pionneneindspel met torens; dat het lang duurt. En je moet dan heel goed opletten, want een foutje herstellen is vaak niet meer mogelijk. Het lukte Verhaar om Hartkorens koning bij de te promoveren pion vandaan te houden en dan moet je je koning omleggen. Uiteindelijk werden er negentien partijen gewonnen c.q. verloren. Aan slechts drie borden werd remise gespeeld. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld