Walvius boeit bezoekers Baggermuseum met lezing over familiebedrijf Van Oord

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Als je in Sliedrecht over baggeren praat, gaat het al gauw over Adriaan Volker of Boskalis, maar het familiebedrijf Van Oord is eveneens een grote naam in de baggerwereld. In het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk gaf Lotte Walvius zaterdag 18 maart 2023 een presentatie over de geschiedenis van familie Van Oord en de verschillende baggerprojecten waaraan het bedrijf deelnam.

Lotte Walvius (28) – Corporate Heritage Officer (beheerder collectief erfgoed) bij Van Oord – nam de bezoekers mee in de roemrijke geschiedenis van de internationale waterbouwer. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Met vlotte tong en vol overgave vertelde zij over het verleden van de onderneming, die in 1868 begon met grondlegger Govert van Oord. Ook deze presentatie mocht zich verheugen in een grote belangstelling. 

Tekst gaat verder onder foto.

Conservator/beheerder van het museum Elke Scheffers heette iedereen welkom en gaf daarna het woord aan Lotte Walvius. (Foto Hans van der Aa/Sliedrecht24)

Werkterrein
Walvius ging in op de familiehistorie en beperkte zich in deze lezing tot het ‘baggergedeelte’ van het maritieme aannemingsbedrijf met inmiddels meer dan 150 jaar ervaring. Land-, olie- en gasinfrastructuur, offshore en offshore wind(parken) behoren ook tot het werkgebied van de onderneming, die sinds 2018 het predicaat Koninklijk mag voeren.

1 gedachte over “Walvius boeit bezoekers Baggermuseum met lezing over familiebedrijf Van Oord”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld