VVD wil meer weten over kosten vluchtelingen

SLIEDRECHT – De VVD wil weten of de kosten per vluchtelingen 105 euro per nacht bedragen in Sliedrecht. Dinsdagavond 17 november 2015 kon burgemeester Bram van Hemmen daar nog geen antwoord op geven, maar hij denkt dat de opvang in Sliedrecht goedkoper uitvalt in vergelijking met andere opvangplaatsen. De opvang in Sliedrecht is in de Groen van Prinsterschool aan de Frans Halsstraat. 

VVD-fractievoorzitter Alexander Kieft (Foto gemeente Sliedrecht)

VVD-fractievoorzitter Alexander Kieft stelde daar een vraag over. Van Hemmen: “De exacte kosten en de wijzen waarop dit is opgebouwd, daar kan ik u geen direct antwoord op geven. Ik kan u deze morgen toesturen.” Van Hemmen vindt dat het COA wel uitsluitsel over vergoeding van de kosten kan geven. “Dat duurt allemaal veel te lang.”

Locatiekeuze
Ook kreeg Van Hemmen een vraag over de locatie keuze. “We moesten binnen 72 uur over een locatie beslissen. Dus nee, er is geen reden geweest om naar een andere locatie te kijken. Ik heb wel het idee dat we hier in Sliedrecht aan de goedkopere kant zitten als het gaat om de overnachtingskosten per vluchteling”, aldus Van Hemmen. 

Veiligheidsregio
In de vergadering van de Veiligheidsregio ZHZ komt woensdag 18 november 2015 een voorstel om de kosten voor de vluchtelingenopvang te verdelen over alle gemeenten in de regio. Dat zou betekenen dat gemeenten die niet aan opvang doen mee moeten gaan betalen aan de opvang. Van Hemmen vertelde dinsdagavond de raad om vóór te gaan stemmen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld