Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Vul in! Doe mee! Wat voor burgemeester wil Sliedrecht?

SLIEDRECHT – De vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester wordt dinsdag 30 juni 2020 officieel benoemd. In de commissie zitten doorgaans de fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad. Het college wordt gevraagd om twee wethouders als adviseur aan te wijzen van de vertrouwenscommissie. De griffier is secretaris van de vertrouwenscommissie en is in alle vergaderingen van de commissie aanwezig. Onder dit artikel horen we graag wat voor burgemeester de inwoners van Sliedrecht willen. De leden van de (aanstaande) vertrouwenscommissie lezen vast mee!

De ambtsketen van de gemeente Sliedrecht. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tot lid van de vertrouwenscommissie voor een nieuwe burgemeester worden voorgesteld om te benoemen (zoals gebruikelijk) de fractievoorzitters van de in de gemeenteraad vertegenwoordigde politieke partijen: Cees Paas (SGP-ChristenUnie), Mark Verheul (PRO Sliedrecht), Frank Dunsbergen (CDA), Anton Huijzer (PvdA), Roelant Bijderwieden (VVD), Mark Jongeneel (Slydregt.NU), René de Munck (D66) en Gerrit Venis (Geduld-2.0). Daar krijgen ze een extra vergoeding voor van € 124,85 per maand. De vertrouwenscommissie wordt in Sliedrecht een ‘herenclub’. Alles wat in de commissie wordt besproken, is geheim. De leden mogen zelfs niets ‘lekken’ naar hun fractie. Wie lekt, begaat een strafbaar feit.

Burgemeester
Naar verwachting wordt voorjaar 2021 een nieuwe kroonbenoemde burgemeester in Sliedrecht geïnstalleerd. Maar wat willen we voor een burgemeester wil Sliedrecht? Waar moet hij, zij of lgbti aan voldoen? Kennis, ervaring, uit het openbaar bestuur komen? Of juist niet? Misschien uit het bedrijfsleven, misschien iemand met een hoofddoek of tulband? Hoe divers? Welk profiel? Wat voor burgemeester wil Sliedrecht?

Schrijf onder dit artikel eens jouw wens. Nu even niet op sociale media, maar hieronder. Let op! Ze moeten voldoen aan de reactie-eisen. Graag dus inhoudelijke reacties!

12 gedachten over “Vul in! Doe mee! Wat voor burgemeester wil Sliedrecht?”

 1. Type Bandel toen hij naar Papendrecht ging en wij Spijkerboer kregen. Een persoonlijkheid, links, eerlijk en duidelijk, hij had daar het college in zijn binnenzak en dat is hier ook nodig om het niveau te verhogen. Zelfs het (hogere) ambtenarenbestand was extreem verbeterd met veel minder verloop. Wat was dat jammer dat dat niet andersom was. Het verschil zie je nog en wordt steeds groter. Als het namelijk eenmaal op de rails staat blijft het vaak goed lopen. Al die onzin over “Sliedrechtse betrokkenheid” in heel veel reacties is onzin, een goede manager, dat is belangrijk.
  En als hij/zij echt goed is, is zij/hij wel na 6 of 8 jaar weg, maar dan er wel wat gebeurd en is Sliedrecht aangepast aan de 21e eeuw en niet meer zoals nu nog steeds begin 20e eeuw.

 2. Neutraal, onpartijdig. En die vooral niet speelt met bewoners. Eerlijkheid voorop. En dat we niet in herhaling mogen vallen.

 3. In ieder geval een burgemeester die zich zeer betrokken voelt bij ons dorp
  Geen burgemeester die het ambt gewoon als een baan ziet en weer opstapt zodra hij of zij elders meer kan verdienen.

 4. Het ministerie van BZK heeft de procedure voor burgemeestersbenoemingen vastgesteld (in oa een circulaire) waarin de vertrouwenscommissie(leden) en haar rol is beschreven. Wat ik in dit artikel (tussen de kennelijke frustratie door) lees, is dat de gemeente Sliedrecht invulling geeft aan de vertrouwenscommissie. Als ze daarbij af zou wijken van de circulaire dan zou dat nieuws zijn, maar dat lees ik niet. Wel lees ik de mening dat er niets transparants aan de vertrouwenscommissie is en dat er niet gelekt mag worden. Ja duh! Een vertrouwenscommissie (de naam zegt het al) is per definitie een ‘commissie geheim’ dus laten we vooral toejuichen dat de leden zich daar in Sliedrecht aan houden. Anders zou ook dat nieuwswaardig zijn! 😉

 5. 1. Ervaren teamplee-er
  2. Professioneel, emotioneel betrokken, verbindend
  3. Mens- maar meer resultaatgericht
  4. Communicatief uiterst vaardig
  5. Creatief en erg ondernemend
  6. Initiatiefnemer
  7. Accuraat
  8. Organisatorisch zeer sterk
  9. Stelt de beste prioriteiten
  10. Kan werken met deadlines en onder hoge werkdruk
  11. Enthousiast en kan anderen erg goed motiveren
  12. Actief op alle sociale media

 6. Ik zou kiezen voor een oud-Sliedrechter die bestuurlijke ervaring heeft, maar geen lid is van een politieke partij. Zo iemand weet wat er in ons dorp leeft en kan goed boven de partijen staan. Iemand die ook kritisch en/of onafhankelijk kan zijn ten opzichte van “Drechtsteden”. Wat mij betreft hoeft de burgemeester niet zoveel in de sociale media te zijn. Liever daden dan woorden. Goede wijn behoeft geen krans.

 7. Een goede bestuurder, sterke persoonlijkheid en zich niet laat sturen door de christelijke partijen.

 8. Een echte sliederechter dus. Dus uit het dorp zelf met ervaring in leiding geven.Maar ook weten dat hij een mens is welk ook niet perfect is. Zeker iemand met voeten in natte zand maar ook bedreven partijen bij elkaar te brengen. Bereid met pers te praten al is de school krant.

 9. Type van Hennen als het gaat om betrokkenheid en benaderbaarheid. Hij of zij moet er voor waken dat Sliedrecht zijn eigen identiteit behoud en zich niet laat ondersneeuwen door drechtsteden. Iemand die eindelijk er voor gaat zorgen dat de politiek eens een klap op langlopende projecten zoals de velden van de voetbalvereniging en het winklerplein gaat geven.

 10. Onafhankelijk, sterke persoonlijkheid die zich niet laat sturen door de christelijke partijen. Liefst vrouw, rustig, betrokken bij alle bewoners van Sliedrecht. Die zo snel mogelijk in Sliedrecht wil komen wonen. Die boven de partijen staat en niet bang is een eigen mening te hebben en deze te delen met de bewoners van Sliedrecht. En zich strijdbaar opstel om de belangen van de Sliedrechters ten opzichten van Du pon/chemours, de provincie en het rijk te verdedigen. En niet te vergeten zich sterk maakt voor onze belangen in de gemeenschappelijke regelingen drechtsteden.

 11. Laagdrempelig, met social media, zoals Bram, waar je gewoon alles aan kan vragen! En die zelf ook van alles deelt om de bewoners op de hoogte te houden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld