Japans restaurant Oishi Fusion

Vuilnis niet in container gegooid, maar er naast gezet

SLIEDRECHT – Met enige regelmaat komt het voor dat huiselijke afval bestemd voor de ondergrondse container er naast wordt geplaatst. Dat gebeurt omdat de brenger van het afval ziet dat de container vol zit of gewoon omdat hij of zij te lui is (of niet in de gelegenheid) naar een andere ondergrondse container te gaan. De gemeente Sliedrecht constateert met enige regelmaat dat de huisvuil zo wordt achtergelaten. 

Dit is maandagmorgen 15 juli 2019 aan de Elzenhof. Huisvuil ligt verspreid naast de ondergrondse container. Kraaien pikten de zak kapot. (Foto Richard van ’t Zelfde)

Door zo met afval om te gaan, veroorzaak je andere ellende. Katten en vogels halen de vuilniszak open en ongedierte heeft vrij spel. “Wij zien met lede ogen aan dat het regelmatig gebeurt. Vaak zijn containers nog niet eens vol. Maar als iemand er wat neergezet heeft, lijken anderen dat blindelings ook te doen. Zeker als het in het weekend gebeurt, staat het zomaar een paar dagen! Niet goed en slecht voor de leefbaarheid”, zegt maandagmiddag wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte. 

8 gedachten over “Vuilnis niet in container gegooid, maar er naast gezet”

  1. Gewoon geen handhaving door BOA ‘S die ingehuurd worden door gemeente. Overlast hondenpoep mogen ze niet in burger controleren door de raad. Jaren praten en geen handhaving op veel gebied. Ook ondermijning. Mond vol maar geen optreden. Allemaal tegen houden en praten. Wanneer zijn de inwoners het zat??

  2. In kampen gaat het streng..staat er een zak, dan wordt er foto,s gemaakt, de Boa,s onderzoeken dan de zak, adres gevonden, dan is ie de sjaak. Boete, en opgelost…doeltreffend ook nog

  3. In Haarlem waar ik woon staan nog de oude containers boven de grond.
    De kleppen om je vuilnis in te doen gaan zo zwaar dat ik er mer mijn hele lichaam aan moet hangen.of ik wacht wanneer er voorbijgangers komen om te helpen. Ik bewaar soms dagen de vuilnis in de auto. Ook hier ligt alles er naast. Heb gebeld met de Gemeente doch alles is nog steeds hetzelfde. Gemeenten zijn zelf ook debet aan het e.e.a. Papierbak is ook altijd vol.

  4. Afval dumpen, te hard rijden, asociaal parkeren, hondenpoep laten liggen… Als er in dit dorp geen handhaving is, wordt het een zooitje. Omdat er nooit politie te zien is in dit dorp gaan de aso’s lekker hun eigen gang. Dus oom agent… Kom achter dat bureau vandaan en laat je zien!

  5. Uitpluizen en kijken waar het vandaan komt en dan een cursus afval afvoeren volgen.

  6. Ik keur het absoluut af om zo je vuil te dumpen!! Echter is het ook zo dat mocht je achterin de Elzenhof wonen, dan moet je 300 meter lopen met een volle zak naar deze container op of je moet de Molendijk op klimmen met een volle vuilniszak. Beide word je echt niet vrolijk van. Volgens de gemeente Sliedrecht voldoen de afstanden / mogelijkheden aan de door de gemeente gestelde eisen en is een tweede restafvalcontainer elders op de Elzenhof niet van toepassing. Dit noemen ze een bewustwordings beleid. Nee, in je auto stappen om een zak weg te gooien is ook zeer milieubewust en verantwoord 😉

  7. Ik zie het ook regelmatig en kan mij daar ontzettend over verbazen. Geldt ook voor glas, past het er niet in, dan gewoon ernaast zetten. We moeten niet overal over zeuren maar zoiets vind ik onbegrijpelijk. Dat doe je gewoon niet en zeker niet in een dorp waar op dit gebied alles zo goed geregeld is.

  8. Misschien wel karweitje voor de Boa . Even proberen adres te achterhalen en dan de rekening sturen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld