Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Lotte van Drunen levert met derde plaats unieke prestatie tijdens WK 65cc

ARCO DI TRENTO (I) / SLIEDRECHT – Motorcrosser Lotte van Drunen (11) van het Beursfoon KTM team heeft tijdens het wereldkampioenschap 65cc zondag 14 juli 2019 in het Italiaanse Arco di Trento, boven Verona aan het Gardameer, geschiedenis geschreven. Ze wist als eerste meisje ooit derde te worden in de daguitslag. Zover is een meisje nog nooit eerder gekomen in een wereldkampioenschap met alleen maar jongens.

Lotte van Drunen kwam op donderdag aan in Arco di Trento waar op vrijdag de motorkeuring en de landen en rijderspresentatie plaats vonden. Ze keek enorm uit naar het weekend en voelde zich uitstekend. (Foto Luc Wright)

Tekst gaat onder video verder.

Zaterdag stonden de kwalificaties op het programma. Er werd getraind in twee groepen van 35 rijders per groep. Van de 70 rijders kwalificeerden de snelste veertig rijders zich voor de wedstrijd op zondag. In de vrije training liet Lotte zien dat ze lekker in haar vel zit en zette een vierde tijd op de klok. In de tijdtraining deed ze er nog een schepje bovenop en kwam uit op een scherpe tweede tijd. Hiermee keerde ze tevreden terug naar het paddock.

IJzersterk
Voor de eerste manche koos Lotte een goede startplaats uit en vertrok als een speer toen het starthek viel. Als leidster dook ze de eerste bocht in en pakte daarmee tevens de holeshot award. Na de eerste ronde moest ze de koppositie uit handen geven maar reed ijzersterk haar ronden op een tweede plaats. Met nog drie ronden te gaan kon ze de derde man niet meer achter haar houden en werd gepasseerd. Lotte bleef hier rustig onder en kwam op een knappe derde plaats over de finish.

Niet eerder
Na de eerste manche besefte Lotte dat ze in de running was voor een podiumplaats maar bleef hier koel onder. Voor de start van de tweede manche besloot ze om achter een ander starthekje te gaan staan. Ook ditmaal wist ze een goede start te pakken en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Halverwege de eerste ronde stootte ze door naar een tweede plaats. Echter omdat ze het een aantal ronden moeilijk had, viel ze terug naar een vijfde plaats maar in het midden van de wedstrijd herpakte ze zich weer en sloot aan bij de kopgroep. Ze gaf alles wat ze in zich had en kwam aan het achterwiel van de derde man op een vierde plaats over de finish. Met een derde en een vierde plaats in de manches werd ze derde in het wereldkampioenschap 65cc. Deze prestatie is uniek en nooit eerder voorgekomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld