Vrouw slachtoffer van mishandeling in vestiging van Action

SLIEDRECHT – Een vrouw (34) uit Sliedrecht is zaterdag 4 december 2021 rond 16.30 uur mishandeld door een andere vrouw in een vestiging van Action aan winkelpromenade Kerkbuurt. Aanleiding was een opmerking van het slachtoffer dat de vrouw geen mondkapje droeg. Na een korte discussie ontstond een handgemeen, waarop de vrouw die werd aangesproken het slachtoffer stevig beetpakte en hard tegen het linker scheenbeen schopte. De politie werd erbij gehaald. Inmiddels vluchtte de vrouw de winkel uit.

Het incident in de Action gebeurde in het gangpad, waar ook speelgoed en etenswaren staan. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Op het moment dat dit gebeurde was het druk in de winkel en hebben verschillende mensen het zien gebeuren. De vrouw die de klappen uitdeelde, riep dat ze ziek was en ‘overal kanker had’. De vrouw geneerde zich echter niet om de ernstige ziekte in haar woorden te gebruiken.

Opmerking
Tegen de redactie van online krant Sliedrecht24 verklaart het slachtoffer zondagmiddag 5 december 2021 waarom ze de opmerking over het mondkapje maakte: “Het gaat me vooral om het feit dat mijn schoonmoeder al drie weken ernstig ziek is en er voor haar geen plaats meer is in het ziekenhuis. Ik wil bovendien niet ziek worden en vermijd vrijwel alle winkels. Echter mijn telefoonoplader was stuk en in deze tijd moet ik bereikbaar zijn voor het verzorgend personeel van mijn schoonmoeder.”

Oproep ooggetuigen
Er is een signalement van de vrouw, die na het incident vertrok. Er zijn namelijk camerabeelden. Ze is rond de 55 jaar, stevig en groot zo’n 1.75m a 1.80m, blond haar met grijze uitgroei, zware stem, crème kleurige stoffen jas, spijkerbroek en een grijze sjaal met zwarte vlekken. Er is aangifte gedaan bij de politie. Wie meer informatie heeft, mag contact opnemen met de politie, tel. 0900 – 8844 of met Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000. 

16 gedachten over “Vrouw slachtoffer van mishandeling in vestiging van Action”

 1. En wat was de reden dat dit is gebeurd.
  Deze reactie komt vast niet uit het niets.
  Het is vaak aktie reactie.

 2. Die mevrouw hoeft zich niet te bemoeien of de andere vrouw wel of geen mondkapje draagt ik ben ook keer aangevallen omdat ik mondkapje op m’n kin had terwijl ik met iemand aan praten was en dat vond ik heel raar en irritant

 3. Als men toch wilt aanhalen wat de “regels” zijn kijk wat op de site staat van de overheid!! Er staat duidelijk plaatjes van mensen waarvan 1 wel mondmasker draagt en een ander niet, en beiden is oké!!! Er staat ook duidelijk geschreven dat je niet hoeft te vragen waarom iemand het niet draagt want jij weet DE REDEN NIET!! dus iemand is niet perse in OVERTREDING! Bemoei niet, je weet niet hoe iemand op je reageert. In dit geval is er iemand geschopt/ geslagen,maar kon ook fataal aflopen. Dan niet dood door de angst voor”corona” maar omdat mensen teveel bemoeien met anderen. Loop er dan met een boog omheen!!!!

 4. B mulle het is wel een hele rare opmerking om mensen die gewoon de regels naleven gelijk nsb,ers te normen is wel heel laag dan moet je eens met iemand praten die echt de oorlog heb mee gemaakt of in een jappenkamp heb gezeten dus als je niet weet waar je over praat kun je beter gewoon je mond houden en gewoon aan de regels houden en niet zo zeuren .

 5. Jammer dat personen die het goed bedoelen, vergeleken worden met NSB’ers. Dat je het niet eens bent met de ander is helemaal prima, maar houd het netjes a.u.b. zonder meteen de ander voor van alles en nog wat uit te maken.
  Enige wat men wil, is o.a. zo snel mogelijk van de vervelende maatregelen af zijn en hopelijk gezond weer door.
  Mensen die anders denken/praten, hebben blijkbaar (gelukkig) nog niet meegemaakt dat je zelf en/of een dierbare ligt te vechten voor zijn/haar leven op de IC. Inclusief Luier, zuurstof, sondevoeding en volgespoten worden met een halve apotheek aan medicijnen.
  Als je het overleeft en uit coma gehaald wordt, kan je weinig tot niets meer zelf en ben je nog maanden tot een jaar, aan het revalideren (inclusief rollator). Vervolgens zal je o.a. niet meer dezelfde longcapaciteit hebben dan voorheen. Dit hele gebeuren gun je niemand, maar het kan je zomaar overkomen als je niet uitkijkt.
  Natuurlijk zijn er ook mensen die vanwege een medische indicatie, geen masker kunnen of mogen dragen. Helaas zijn er ook aardig wat mensen die dit als smoesje gebruiken om maar onder de maatregelen uit te komen.
  Gebruik je gezonde verstand i.p.v. alleen aan jezelf te denken.

 6. Ik gebruik de doorzichtige mondkapjes shields.De papieren mondkapjes daar ben ik allergisch voor.Dan loop ik continu te niezen en te hoesten,dan wordt je niet vrolijk van want mensen reageren hierop.Nu kan ik gewoon mijn boodschappen doen.

 7. De bemoeizucht van de mens zit bijna op t hoogte punt en overal komen de nsb’ers vandaan.
  Fijne samenleving zitten we in.
  Misschien kan ze niet eens een kapje dragen en moeten we allemaal eens wat meer met onszelf bezig zijn inplaats van zich met een ander te bemoeien .

 8. Beste Ad Danen,
  Volgens mij waren de berichtgevingen vanuit de overheid en het RIVM, dat je een mond/neusmasker draagt om jezelf en vooral ook een ander te beschermen tegen besmettingen van Covid-19.

  Los van dit alles zijn de restricties op dit moment, dat het verplicht is om o.a. in winkels een mond/neus masker te dragen. Het lijkt mij dan ook niet meer dan normaal om een ander erop te attenderen, wanneer men vergeten is om zo’n masker op de juiste manier te dragen. Zonder daarvoor meteen uitgescholden te worden of in een vechtpartij te belanden.
  Mensen die geen masker willen dragen, hebben blijkbaar niet door dat het mede door henzelf, alleen maar langer zal duren voordat we van die vervelende maatregelen af zijn.

  P.s. de gigantische rekening van dit hele Corona gebeuren, zullen we ook nog eens met zijn allen, via de belasting moeten betalen. Dus hoe langer het duurt, hoe hoger die rekening zal zijn!

 9. Als je bang bent haal je een vaccinspuit en doe je een mondkapje op om jezelf te beschermen. Als je niet bang bent doe je dat allemaal niet voor jezelf en ga. Je gewoon verder met je eigen leven leiden. Simpel!

 10. Iemand die met kanker gaat schelden is altijd fout. Einde discussie. Geldt trouwens voor schelden met welke ziekte dan ook, typisch asociale Nederlandse gewoonte, dat schelden met ziektes. Vinden ze best bijzonder in andere landen. Druk ik me nog netjes uit.

 11. Regels zijn er om na te leven en als je daar niet aan wilt houden, moet je gewoon niet gaan winkelen en zeker niet als de opmerking je niet aanstaat gaan schoppen en slaan. Dat doe je namelijk als je het mondeling dus niet af kan. Zeker beelden openbaar zetten. Is wel een idee, maar mag niet zomaar.

 12. Er zijn mensen die om wat voor reden dan ook geen mondkapje kunnen dragen. Ben je aan het winkelen en stoor je je aan het feit dat iemand geen mondkapje draagt: geef dat aan bij het personeel. Ga zelf geen verhaal halen, bemoei je daar niet mee. Het zijn jouw zaken niet of iemand wel of niet een mondkapje draagt!
  Moet je daarvoor tegen de schenen geschopt worden? Nee, geweld is nooit goed te praten.

 13. Beide partijen gaan hier niet vrij uit. Aanspreken moet kunnen maar t is de toon die de muziek maakt. Uir ervaring weet ik dat er mensen zijn die geen mondkapje kunnen dragen om medische redenen. Om dan te zeggen blijf thuis is dan wel wat te simpel. We weten de feiten niet dus wellicht even wachten met een oordeel. Reageren met geweld valt nimmer goed te praten en daar moet zeker actie op ondernomen worden. Verdraagzaamheid aan beide kanten was mooier geweest, maar de lontjes worden steeds korter helaas.

 14. Nee Henri Bax
  Die aanvaller had zich gewoon aan de regels moeten houden en een mondkapje op moeten doen.
  Of juist zij had thuis moeten blijven.
  Terecht dat ze daar op is aangesproken

 15. De beelden van de camera’s van de action uitlezen, en de beelden ongecensureerd verspreiden. Hopelijk hebben ze haar dan snel te pakken!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld